2024. március 28., csütörtök

Előzetesben a szegedi gyilkosság gyanúsítottja

Gunarason a helyiek a hírek ellenére sem képesek elhinni, hogy Csőke Csanád valóban agyonverte kedvesét

Egyre több részlet derül ki a január 1-jén a kora délutáni órákban Szegeden elkövetett gyilkosságról, amelynek vélt elkövetője és áldozata is vajdasági illetékességű.

Mint azt időközben megtudtuk, az áldozat a 25 éves csantavéri Kőműves Blanka. Lapunk értesülései szerint Blanka szülei könyvelőirodát működtetnek, az áldozat besegített a családi vállalkozásba, emellett pedig műkörömépítéssel foglalkozott. Blanka népszerű volt a településen, sok barátja volt, akik mind értetlenül állnak a történtek előtt. Más értesülések szerint Blanka nemrégiben informatikus-mérnöki oklevelet szerzett.
Csőke Csanád, a vélt elkövető, gunarasi lakos. Facebook bejegyzéseik szerint a fiatalok október 25. óta alkottak párt. Gunaras egy kis közösség, ahol mindenki ismer mindenkit, ezért a gyilkosság híre, aminek elkövetésével a helyi fiatalt gyanúsítják, megdöbbentette az egész falut.
Csőke Csanádot mindenki úgy ismeri, mint egy rendes és szorgalmas fiatalembert, aki egy tisztességes családból származik. Csanád Topolyán fejezte a Mezőgazdasági Középiskolát, azóta pedig szülőfalujában élt és dolgozott. A falubeliek többsége a hírek ellenére is képtelen elhinni, hogy a fiatalember valóban elkövette volna azt, amivel gyanúsítják.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gunarasi férfit emberölés bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint a férfi hétfő délelőtt szóváltás után Szegeden, a Szatymazi utcai lakás szobájában többször fejen ütötte barátnőjét, majd a sértett fejét a falba verte és a nyakát két kézzel leszorította. A bántalmazások következtében a nő a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de rövid idő múlva meggondolta magát, és a szomszédba becsöngetve mentőt és rendőrt hívott. A bíróság a szökés és elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a magyar–szerb állampolgárságú, életvitelszerűen a Vajdaságban élő férfi előzetes letartóztatását. A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.