2024. április 25., csütörtök

Az 50 leginkább várt mozifilm 2018-ban

A jó mozielőzetesek nagyon felkeltik az érdeklődést egy-egy készülőben levő mozifilm felé. A legjobb mozielőzeteseket úgy készítik, hogy az elbeszélt rövid mondanivalójuk révén feltöltsék a mozitermeket nézőkkel, akik végül is az előzetes kisfilm poénjától eltérő történetre várnak sokkal több mondanivalóval. 2018 legjobban várt mozifilmjei között, csakúgy mint a 2017-es év legjobb befutói között szintén találunk szuperhősöseket, animációs történeteket, folytatásokat és a horror műfajt sem hanyagolták. De, akad orosz kémfilmes, lázadó királynős, teljes sziget tele kutyákkal, egy másikban pedig dinoszauruszokkal, stb. Szépnek hathat, hogy a hasonló témakörös - DC, Marvel és X-Men - filmek most tényleg különlegesek lesznek.

Az msn.com honlap elemezte a Wikipedia online enciklopédia filmcímes oldalai által lebonyolított forgalmat annak érdekében, hogy megállapítsa mely filmek iránt tanúsít legnagyobb érdeklődést az internetező közösség. Az alapján, hogy hányszor olvasták el a filmek ismertető oldalát, a számlálók révén összeállították az 50 legjobban várt mozifilm listáját, amelyek 2018-ban várhatók a mozivásznakra. A bemutatásuk időpontja régiónként is megváltozhat.

Incredibles 2 (50.)

Június 15-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 105,653 Wikipedia találatot kapott. Az első Incredibles animációs film rendkívül érdekes, egy városszéli szuperhős család egy távoli szigeten tesz a jó érdekében. A második részben az első rész hangszinkron gárdája nagyrészt visszatér (Samuel L. Jackson, Holly Hunter, Craig T. Nelson és Sarah Vowell) amelyben Elastigirl vív a gonosz ellen, míg Mr. Incredible otthon ragad egy kisbabával. Semmi sem biztos, az adón, az elmúláson és a Pixar filmek tökéletességén kívül.

Game Night (49.)

Március 2-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 105,746-szer keresték fel a Wikipedian. A Spider-Man: Homecoming és a Horrible Bosses alkotógárdája (Jonathan Goldstein és John Francis Daley) ismét összeállt, hogy egy érdekes akció-komédiát készítsenek. Amikor Brooks (Kyle Chandler) összeállít egy bonyolult játékot testvére, sógornője és baráti társaságuk részére, akkor óvatosak, de szórakoztatónak ígérkezik. Csak játéknak kellett volna lennie, de magas rangú bűncselekményekbe csöppenek be, amelyekre rettenetesen felkészületlenek.

Widows (48.)

November 16-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 113,638 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Steve McQueen rendező a Twelve Years a Slave utáni első filmjében egy nyolcvanas évekbeli britt tv filmsorozatra épít, a modern idők Chichagojába ültetve azt át. Miután négy bűnöző férj meghal, az özvegyek sajátos bosszút terveznek. McQueen első három filmje alapján ez is egy sajátos Oscar jelölt lehet, de az alapján, hogy kiket választott a filmhez (Viola Davis, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, stb.) úgy tűnhet, hogy nem győzhetjük kivárni a novemberi megjelenést.

Death Wish (47.)

Március 2-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 114,607-szer keresték fel a Wikipedian. Eli Roth, aki a The Bear Jew-t játszotta az Inglorious Basterds-ben újrarendezi Charles Bronson klasszikusát Bruce Willis-szel a főszerepben. Egy Chichagoi sebész azzal tölti idejét, hogy megment embereket. Ám, amikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát megtámadták, a sebész bosszút tervez. A felesége halála által brutális igazságtevővé változott sebészt azonban a média és az igazságszolgáltatás is üldözi. Szerencsére ez a film nem tekinti önmagát nagyon komolynak, könnyebb változatról van szó.

Mamma Mia! Here We Go Again (46.)

Július 20-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 116,677 Wikipedia találatot kapott. Az első részben látott színészgárda ismét összeállt, hogy remélhetőleg megismételjék az első rész sikerét.

Crazy Rich Asians (45.)

Augusztus 17-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 118,730 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Crazy Rich Asians egy Kevin Kwan által írt novella alapján készült amely vezette az eladási listákat. Egy különc szingapúri nászról szól, egy divattervezőjéről és a világ leggazdagabb emberéről. Egy Cupertinoban született közgazdász professzort (Constance Wu) bevonza kollegája és barátja az eseménybe, ám nem árulja el annak méretét, és azt sem, hogy édesanyja szeretné, hogy találjon magának házastársat a saját apró gazdag közösségéből.

How the Grinch Stole Christmas (44.)

November 9-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 119,818 alkalommal keresték fel a Wikipedian. How the Grinch Stole Christmas már elfoglalta helyét az ünnepi szezonban miután az eredeti tv rövidfilmet 1966-ban és Jim Carreyvel újrarendezett változatát 2000-ben műsorra tűzték. Benedict Cumberbatch kétségkívül értelmet kölcsönöz majd szavaival a film dr. Seuss hősének a 2018-as év novemberében megjelenő komputeranimációs változat részére.

A Star Is Born (43.)

Május 18-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 125,516 Wikipedia találatot kapott. Az 1976-os Barbra Streisand/Kris Kristofferson film (amely lényegében az 1954-es Judy Garland újrarendezett 1937-es Janet Gaynor klasszikus), újrarendezésében Bradley Cooper egy idősödő rock sztárt alakít aki szerelmes lesz egy sokkal fiatalabb sztárba (Lady Gaga). A film Cooper rendezői debütálása, amelyre Dave Chapelle is feliratkozott, támogató színészi szerepben.

Alita: Battle Angel (42.)

Július 20-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 128,788 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Az Alita: Battle Angel film egy Manga képregényre alapozva Alita (Rosa Salazar) történetét meséli el, a kiborgét amelyet egy lerakaton megtalál Ido (Christoph Waltz) aki az ő nevelőapja lesz. A Robert Rodriguez által rendezett sci-fi krimi (James Cameron is nagyban angazsált) a posztapokaliptikus 26. században játszódik amely az előzetesekben gyönnyörűen ábrázolt. Michelle Rodriguez, Jennifer Connelly, Mahershala Ali is megtalálható a film színészgárdájában, amely érdekesnek ígérkezik.

Mary Queen of Scots (41.)

November 2-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 129,056 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A történelmi dráma azon működik, hogy emberiességét mutassa be Mary Stuart (Saoirse Ronan) Skócia királynőjének aki sikertelen próbálkozását vezette rokonának, első Erzsébet királynő hatalmának megdöntésére akit Margot Robbie alakít. A House of Cards írója által írt film várpalotai intrikák csokorja lesz. Ám, mivel mindkét színésznő a legjobb színésznői alakításra pályázik idén, ez az ami a Mary Queen of Scots címet igazán érdekessé teszi.

Christopher Robin (40.)

Augusztus 3-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 131,271 Wikipedia találatot kapott. A film elképzeli a felnőtt Christopher Robint, miután hazatér és találkozik gyermekkori barátjával Winnie-vel a micimackóval (Winnie the Pooh). Bizzar? Persze. De, a rendező Marc Forster, megérdemli a kétség érdemeit. (Rendezte a Finding Neverlandet és a World War Z-t is). Ewan McGregor kölcsönzi Robin hangját. A Film úgy tűnhet mint a Hook film csak animációs közegbe helyezve, ami egyeltalán nem rossz.

The Commuter (39.)

Január 12-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 131,881 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Napi ingázás közepette Michael McCauley (Liam Neeson) egy ajánlatot kap: Találja meg azt az utast a végállomás előtt, aki nem illik a többi közé, és nyerje el az azért járó jutalmat. Ám, mint kiderül a tét jóval nagyobb.

Skyscraper (38.)

Július 13-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 149,744 Wikipedia találatot kapott. Egy néhai FBI túsztárgyaló, aki most felhőkarcolók biztonságáért felel, Kínában tartózkodik, hogy jelentést készítsen a legmagasabb, legbiztonságosabb épületről, amikor váratlanul az lángra lobban. Gyújtogatással gyanúsítják és el kell hárítania magáról a gyanút, ám előbb meg kell mentenie családját akik az égő épületben rekedtek. Sok minden történik, de a lényeg, amit megjegyzünk: Kína, felhőkarcolók és persze Dwayne “The Rock” Johnson.

Soldado (37.)

Június 29-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 154,733 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Sicario egy remek politikai krimi volt, amely a kartellek árnyalt világába kalauzolt el és a határ menti biztonságiakhoz. A Soldado ott folytatódik ahol az első film megállt. Alejandro Gillick (Benicio del Toro) és Matt Graver (Josh Brolin) csempészek és terrorizmus után kutatnak. A Sicario filmnek folytatást készíteni, pláne Emily Blunt nélkül, aki kitűnt az első filmben, talán csak fél siker, ám Taylor Sheridan aki Hollywood egy érdekes hangja, visszatért és másként gondolja.

Love, Simon (36.)

Március 16-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 167,549 Wikipedia találatot kapott. A Simon vs. The Homo Sapiens Agenda YA (ifjúsági olvasók számára írt fikciós) novella alapján a Love, Simon film a homokos Simont követi akit Nick Robinson alakít. Robinson kitűnt The Kings of Summer filmben a 13 Reasons Why sztárja, Hannah Baker mellett.

Mary Poppins Returns (35.)

December 25-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 172,069 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Ebben a Mary Poppins filmben Jane és Michael a nehéz és depressziós időszakban levő Londonban nőnek fel ahová Mary Poppins (Emily Blunt) visszatér, hogy visszaadja az örömöt gyermekkorukhoz. A színészgárdája a filmnek figyelemfelkeltően érdekes: Meryl Streep, Colin Firth, és Lin-Manuel Miranda.

Jungle Book (34.)

Október 19-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 173,902 Wikipedia találatot kapott. Lehet, hogy kevésbé célszerű ismét egy Dzsungel könyve című és stílusú filmmel előjönni oly közel a 2016-os Disney sikerhez, amellyel, ha ez előtt minden tökéletesen halad, együtt kellett volna megjelenjen. Ez a Warner Brothers változat októberben várható, eredetileg az Oscar díjjas Alejandro González Iñárritu és Steve Cloves valamint Ron Howardhoz köthető. A legújabb Junge Bookkal rendezői bemutatkozását teszi Andy Serkis (a Lords of the Rings filmek Gollum-je és a Planet of the Apes Cézárja). Az eredeti megjelenési időponttervhez viszonyítva a hosszú késedelem nem a legjobb jel, ám a kiváló színészi gárda révén (Cate Blanchett, Christian Bale, Benedict Cumberbatch) mégis igencsak jónak ígérkezik.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (33.)

November 16-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 177,093 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Nehéz legyőzni az izgatottságot egy új Harry Potter filmről értesülve, főleg egy olyannal szemben amelyben Zoë Kravitz, Eddie Redmayne és Jude Law mint az ifjú Dumbledore lép fel.

Peter Rabbit (32.)

Február 9-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 185,689 Wikipedia találatot kapott. A The Tale of Peter Rabbit (Nyúl Péter meséje) híres gyermekkönyv alapján készített gyermekfilmben Nyúl Péternek a hangját James Corden kölcsönzi ahogyan versenyre kel Mr. McGregorral (Domhnall Gleeson) a szomszéd lány kegyeiért (Rose Byrne). Az első filmelőzetessel erős kritikákat kapott Beatrix Potter műve, ám a végső filmváltozat sokkal jobb lesz.

Bohemian Rhapsody (31.)

December 25-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 187,357 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Freddie Mercury és a Queen emlékét felelevenítő film forgatása során sok változás zajlott le, kérdés mennyire sikerül Dexter Fletcher rendezőnek tetszetősre összekomponálnia a jeleneteket és változik-e újból valami decemberig?

Robin Hood (30.)

Szeptember 21-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 210,625 Wikipedia találatot kapott. Korábban ez év során Guy Ritchie ("Snatch") rendező tett egy kísérletet Arthúr király legendájának felelevenítésére, vegyes fogadtatásban részelült. Most Robin Hood átmesélésével próbálkozik, szintén a King Arthur: Legend of the Sword írójának munkáját veszi alapul. Taron Egerton (Kingsman) lesz látható a legendás íjjász szerepében, Jamie Foxx pedig Little John-t, Ben Mendelsohn pedig Nottingham sheriffjét alakítja.

God Particle (29.)

Február 2-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 216,406 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Ennek a filmnek, amelynek végső elnevezése még megváltozhat, a februári megjelenés nem sok jót sejtet, mert akkortájt kevesen járnak moziba. Ám jó hír, hogy a film újragondolva harmadikként tűnik ki J.J. Abrams "Cloverfield" sorozatában, ami sikeressé teheti ezt az űri horror filmet amelyben Gugu Mbatha-Raw és David Oyelowo is alakítanak.

Venom (28.)

Október 5-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 224,509 Wikipedia találatot kapott. A film Venom történetét meséli el. A Spider-Man szuperhőst Tom Hardy alakítja, Riz Ahmed, Jenny Slate és Michelle Williams társaságában. A Venom lesz az első film a Sony Studios Marvel Universeben (a többi a Marvel filmek közül a Disney által került bemutatásra, kivéve az X-Men filmeket amelyeket a Fox bocsátott ki), R besorolású lesz, 17 év alatt nem lehet nézni, csak szülő vagy felnőtt felügyeletével.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (27.)

November 21-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 226,357 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Az első  Wreck-It Ralph 500 millió dollárt és egy Oscar jelölést kapott, tehát nem lehetett elkerülni a második részt. Hat év után Ralph (John C. Reilly) és barátnője Vanellope (Sarah Silverman) átjutnak a Wi-Fi routeren és a cím alapján legyőzik az internetet. A megszerethető színészgárda többi tagja ezúttal Taraji P. Henson, Kristen Bell, Alan Tudyk, Idina Menzl, és Jane Lynch valamint Mandy Moore.

12 Strong (26.)

Január 19-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 230,493-szor kerestek rá a Wikipedián. A Horse Soldiers kasszasiker könyv alapján készült film egy csapat CIA ügynökről és a különleges alakulat tagjairól szól egy bevetésen Afganisztánban, nem sokkal 9/11 után. A zord terep miatt a 12 embernek meg kell tanulnia lóháton harcolnia csupán annyi felszereléssel amennyit elbírnak. A film Nicolai Fuglsig rendező első főbb filmje lesz, színészekkel mint Chris Hemsworth, Michael Shannon és Michael Peña.

A Wrinkle in Time (25.)

Március 9-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 253,689 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Wrinkle in Time három gyermek kalandja, akik három titokzatos karakterrel együtt el kell, hogy utazzanak a leggonosszabb bolygóig, hogy megmentsék édesapjukat. Ava Duvernay ("Selma") rendezésében és Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Chris Pine, és Oprah Winfrey főszereplésével. Az előzestes becslések alapján sikerre számíthat.

Red Sparrow (24.)

Március 2-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 270,998-szor látogatták meg oldalát a Wikipedián. Az egy korábbi CIA ügynök Jason Matthews által írt könyv alapján forgatott Red Sparrow film elmeséli egy orosz balett tánconsnő történetét aki kémkedik (Jennifer Lawrence) és feladata, hogy elcsábítson egy CIA ügynököt (Joel Edgerton). Ám, amikor mindketten tényleg egymásba szeretnek az esetből nemzetközi incidens lesz. A rendező Francis Lawrence ("Hunger Games: Catching Fire").

Insidious: The Last Key (23.)

Január 5-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 272,655 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Az Insidious filmek harmadik része ismét egy paranormális vadászattal lesz tele, amely most a parapszihológus Elise Rainer (Lin Shaye) házából érkezik. Jason Blum (Get Out) a legjelentősebb horror producerré avanzsált Hollywoodban, olyan szpecialitással amely a parányi jövedelemből forgatott filmeket is nagy összegek kitermelőjévé fejlesztette. A Paranormal Activity mindössze 15 ezer dolláros ráfordítással 100 milliót keresett, az első Insidious pedig 1,5 milliós ráfordítással 97 milliót keresett a nemzetközi porondon.

Isle of Dogs (22.)

Március 23-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 275,666 Wikipedia találatot kapott. Wes Anderson babaházak készítésének a mestere, beléjük pedig kényszerítő, neurotikus drámákat ültet. A legújabb filmje animációs és egy fiú történetét meséli el aki az elveszett háziállatát keresi a Kutyák szigetén, Japánban. A szereplőgárda lélekzetelállító összetételű: Bill Murray, Greta Gerwig, Scarlett Johansson, Jeff Goldblum, Frances McDormand, Bryan Cranston, Edward Norton és Tilda Swinton.

A Quiet Place (21.)

Április 6-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 280,493 alkalommal keresték fel a Wikipedian. E horror krimi egy családi farm történetét meséli el amelyet egy láthatatlan gonosz fenyeget. Írta és rendezte a The Office Jim-je (John Krasinski). A film követi Krasinski és valódi felesége Emily Blunt életvitelét, akik hangtalanul tengődnek, mert egyedül hang nélkül győzhetik le a láthatatlan ellenfelet. A film valóban borzaszt, klausztrofóbiás stílusban, a fanatikus "10 Cloverfield Lane" alapján.

Ready Player One (20.)

Március 30-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 281,826 Wikipedia találatot kapott. Ernest Cline sci-fi novellája alapján a Ready Player One elmeséli Wade Watts (Tye Sheridan) történetét aki egy húsvéti tojást keres egy virtuális valóságú játékban amelyet a játék készítője hátra hagyott mielőtt meghalt. A történet disztópikus jövőt ábrázol amelyben a húsvéti tojás valójában egy jobban áhított gazdagság elérését jelenti ami a keresést még kétségbeesettebbé és veszélyesebbé teszi a játékosok számára. A Cline novella népszerű, ám az igazi izgalom a filmmel kapcsolatban az, hogy valójában úgy tűnhet, mint egy hátrahagyott Spielberg film amelyet valójában tényleg Steven Spielberg rendez.

Maze Runner: The Death Cure (19.)

Január 26-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 292,731 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Maze Runner trilógia befejező részében Thomas (Dylan O’Brien) és néhány gladiator gyógyírt keresnek egy halálos betegség ellen. A Maze Runner sorozat James Dashner fiatalok részére írt sikernovellái alapján állt össze, az első két film több, mint 300 millió dollárt keresett, és a harmadik is sikeres lehet. Thomas Brodie-Sangster, a Netflix fantasztikus Godless sorozatából alakítja Newt-ot.

Tomb Raider (18.)

Március 16-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 292,781 Wikipedia egyedi találatot kapott, hacsak nem akadt össze az azonos nevű számítógépes játéksorozattal, amelynek 2013-ban megjelent, valójában újraindított Tomb Raider játéka képezi a film alapját. Lara Croft archeológust/kalandozót most nem Angelina Jolie hanem Alicia Vikander alakítja. A filmben a főhős még zsenge, akinek meg kell tanulnia hogyan mentse meg saját magát és társait a szigeten.

Solo: A Star Wars Story (17.)

Május 25-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 294,360 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Star Wars témakör annyira értékessé vált, hogy minden tartalmat föntről ellenőriznek és irányítanak és minden a forgatás alatt kuliszák mögött zajló, a kamera mögött lejátszódó részlet teljesen publikussá válik. Amikor a Disney felkérte Chris Miller és Phil Lord ("21 Jump Street" és "The Lego Movie") rendezőket, hogy rendezzenek egy Han Solo-ról szóló különálló filmet, a rajongók örültek. A színészgárda között van Alden Ehrenreich, Donald Glover, Emilia Clarke és Woody Harrelson. Eljátszák az ifjú Han történetét, a forgatáson történtektől eltekintve, amelyekre mégiscsak kíváncsiak vagyunk.

The Predator (16.)

Augusztus 3-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 323,300 Wikipedia találatot kapott. Néhány év elteltével, az után, hogy a 22 éves Shane Black eladta scriptjét a Lethal Weapon film részére, ami katapultálta egészen Hollywoodig, volt egy támogató szerepe Arnold Schwarzenegger/Carl Weathers klasszikusában a Predatorban, most a rendező/forgatókönyvíró ügyesen Iron Man 3 és a Kiss Kiss, Bang Bang címek után írta és rendezte a Predator film újragondolt változatát. A film visszakalauzol az ős Közép-Amerikai dzsungelbe ahol egy földönkívüli szörny az ő ellen kiküldött kommandósok után vadászik Boyd Holbrook és Olivia Munn főszereplésével.

Fifty Shades Freed (15.)

Február 9-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 341,592 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A szerelmes krimi harmadik részében Christian Grey (Jamie Dornan) és Anastasia (Dakota Johnson), összejárnak és megpróbálják magukat túltenni Mr. Grey múltján. A rendkívül népszerű könyvek alapján alkotott Fifty Shades Freed film kétségkívül nagyon sokat kereshet a pénztáraknál. Az első két rész mindegyike több, mint 340 milliót keresett.

Mission: Impossible 6 (14.)

Július 27-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 361,294 Wikipedia találatot kapott. A hatodik rész történetét titok övezi, bár arra lehet következtetni, hogy története nemzetközi, van benne atlétikai mászás és motorbicikli hajsza. Tom Cruise ismét Ethan Hunt-t alakítja, társai Simon Pegg ("Shaun of the Dead"), Michelle Monaghan ("Kiss Kiss, Bang Bang"), és Henry Cavill ("Man of Steel"). A forgatókönyv író és rendező Christopher McQuarrie szerint igazán érdekes lesz, mint The Usual Suspects és az Edge of Tomorrow.

Ant-Man and the Wasp (13.)

Július 6-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 374,006 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Marvel szuperhősök karakterei által inspirált filmek mind sikeresek lettek, meglepetés nélkül. Az Ant-Man (Hangya-ember) folytatásában Scott Lang (Paul Rudd) egy új küldetésre koncetrál, partnere lesz The Wasp (Evangeline Lilly). A rendező Peyton Reed ("Bring It On") aki az első Ant-Mant egy tényleg érdekes filmmé varázsolta. Érdekes lehet megfigyelni, hogyan sikerülhet neki rádupláznia.

Annihilation (12.)

Február 23-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 391,044 Wikipedia találatot kapott. A Jeff VanderMeer Southern Reach trilógiájának első kötete nyomán készített film elmeséli egy biológus történetét (Natalie Portman) amint a férje után kutat (Oscar Isaac), egy titkos ügynöki expedíción vannak. A biológus és három kollégája akit Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh, és Gina Rodriguez alakítanak gyorsan veszélyes helyzetekbe csöppen, amint természetfeletti helyezetekben, megmagyarázhatatlan történések és egy furcsa szörny támad. Igazán érdekes látni Alex Garland rendezőt egy új sci-fi krimiben.

Rampage (11.)

Április 20-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 392,083 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Egy 1980-as arkád játékból ihletve, ahol a játékos egy szörnyet irányít és célja, hogy épületeket zúzzon szét, a Rampage egy primatologista történetét meséli el akinek (Dwayne “The Rock” Johnson) az ultra intelligens szürke gorillája mutánsá változik és városokat tesz tönkre, egy sikertelen kísérlet következményeként. A San Andreas rendezője révén ismét egy ember- és épületvédelmezős filmet láthatunk.

Ocean's Eight (10.)

Június 8-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 394,717 Wikipedia találatot kapott. Az utolsó, kivezető része az Ocean’s Eleven sorozatnak az Ocean’s Eight. Egy kizárólag hölgyekből álló csapat akik a század bűntényét próbálják kivonni a Met Gala-n. A Gary Ross (Hunger Games és Pleasantville) kezeiben levő filmben Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Mindy Kaling, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Awkwafina és Helena Bonham Carter lépnek fel, amely ezért egyedülálló, rendkívüli, különleges lesz.

Pacific Rim: Uprising (9.)

Március 23-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 476,815 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Az első Pacific Rim egy picit őrületes volt, de szép és érdekes, mert Guillermo del Toro rendező csak látványos filmeket készít. A folytatást azonban nem del Toro rendezi, hanem a tv rendező Steven S. DeKnight (Daredevil). A forgatókönyv alapján lehet következtetni del Toro ujjnyomaira. Egy hős pilóta bűnöző fiának történetét követi akit John Boyega alakít. A pilóta meghalt a Kaiju robotok elleni harcban. A film olyan, mint, ha Godzilla találkozna BattleBots-szal.

Aquaman (8.)

December 21-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 486,577 Wikipedia találatot kapott. A legújabb DC film Aquaman vízembert követi akit a Game of Thrones sztárja Jason Momoa alakít mintsem az Entourage sorozat Vinny Chase-je. Aquaman az Atlantis trónjának várományosa, akit arra neveltek, mentse meg népét és váljon szuperhőssé, de érdekes lesz látni, vajon megérdemel-e egy teljes filmet története. A DC ismert arról, hogy érzelmi irányba viszi történeteit, ám James Wan rendező, aki horror filmekkel és a Furious 7-tel is jeleskedett azonban érti, hogy a filmeknek szórakoztatóaknak kell lenniük inkább és így új leheletet adhat a DC filmekbe.

The Nun (7.)

Július 13-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 489,691 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A kivezető, utolsó része a vele már öttagú Conjuring sorozatnak. A Conjuring 2. részének egy hősét követi. Burke atya (Demián Bichir) Rómába megy, hogy kivizsgálja egy apáca furcsa halálát és természetfeletti horrort állapít meg. James Wan, aki az első két Conjuring filmet rendezte már szólt a Nun folytatással kapcsolatban és megállapította, hogy valóban egy horrorfilmekkel teli aranyözön van folyamatban amely révén Hollywood már több, mint 1 milliárd dollárt keresett összesen.

The New Mutants (6.)

Április 13-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 515,965 Wikipedia találatot kapott. Az új X-Men film egy csapat fiatal mutánst mutat be akik elszöktek egy titkos üzemből ahol fogva tartották. Josh Bone rendező 2014-es filmjének a The Fault in Our Stars hatalmas sikerénének folytatásaként a The New Mutants Chris Claremont és Bob McLeod közkedvelt X-Men grafikus novelláján alapul. A fiatal színészek között pedig Charlie Heaton a Stranger Thingsből és Maisie Williams a Game of Thronesból.

Deadpool 2 (5.)

Június elsején nyit, az elmúlt három hónap alatt 573,764 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Talán nincs is dilinyóbb film, amely hatalmasabb sikerre tett szert, mint az első Deadpool. Kritikák özöne fogadta, mégis izgalmas és érdekes lett. A folytatásban ismét Ryan Reynolds-zé a főszerep aki a szarkasztikus humorú, trágár szavakkal beszélő szuperhőst alakítja. David Leitch rendezővel a stúdió lakat alatt tartja a történetet. Reynolds mellett a filmben Josh Brolin, T.J. Miller, és Zazie Beetz is feltűnik.

Jurassic World: Fallen Kingdom (4.)

Junius 22-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 617,926 Wikipedia találatot kapott. Az első Jurassic Worlddel a Universal a Colin Trevorrow rendezőt bízta meg és felhatalmazta, hogy uralkodjék a gigantikus dinoszaurusz blockbuster felett. Egy olyan döntés volt ami 1,6 milliárd dollárt jövedelmezett. A stúdió újból próbálkozik, ám, most J.A. Bayona alkalmazásával. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatértek, ezúttal, hogy megmentsék a dinoszauruszokat a kipusztulástól, mert egy vulkán kitört a Jurrassic Worldben. Dinók, vulkánok, karizmatikus színészek, a recept adott egy újabb kasszasikerhez.

X-Men: Dark Phoenix (3.)

November 2-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 648,046 alkalommal keresték fel a Wikipedian. A Star Wars: Rebels forgatókönyvírójának az X-Men: Dark Phoenix a rendezői bemutatkozása. Simon Kinberg műve kilenc évvel az X-Men: Apocalypse után játszódik. Ez alkalommal egy napsugár fellobanása Jean Grayt a The Dark Phoenixé változtatja, amelyet az X-Mennek le kell győznie. James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence és Sophie Turner tűnik fel aki ismétli Jean Gray szerepét. A történetfonala egy furcsa irányt vet, ám az X-Men és a színészgárda erejében bízva borítékolható, hogy az X-Men: Dark Phoenix nagy siker lesz.

Black Panther (2.)

Február 16-án nyit, az elmúlt három hónap alatt 816,529 Wikipedia találatot kapott. A Black Panther a Marvel sorozatára alapoz, bemutatja egy fiktív, Wakandának nevezett nép trónvárományosát ahogyan Black Panther nevű szuperhőssé fejlődik. Chadwick A. Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Bassett és Forest Whitaker színészgárdával egy érdekes forrásanyag, kivállóan szép filmelőzetese van. Ryan Coogler áll rendezőként a kamera mögött, aki a Fruitvale Stationnel és a Creeddel is kitűnt. Most ez a harmadik filmje és a legnagyobb, úgy néz ki ez lesz az utóbbi évek legjobb szuperhősös filmje.

Avengers: Infinity War (1.)

Május 4-én nyit, az elmúlt három hónap alatt 2,023,708 alkalommal keresték fel a Wikipedian. Egy kétrészes film első része, amelyek Hollywood legjobb 10 évének legmagasabb fénypontjai lehetnek. Kezdve a 2008-as Iron Mannel, a Marvel Studios 17 filmmel jelentkezett, túlnyomó sikerrel, főként az Aveneger filmek karaktereivel. Az Avengers: Infinity War párosítja az Avengerst a Guardians of the Galaxy (A galaxis őrzői) szereplőivel (mert, miért is ne, ha jó ötlet) a Josh Brolin által megtestesített Thanos főellenfél legyőzése érdekében. Senki sem vitatja, hogy a Marvel Studios és a Russo Brothers akik The Avengers filmeket rendezték, új alkotásukkal is sikeresek lehetnek, 1 milliárd dolláros bevételre számítanak. A film bűbájos színkavalkád, évődés a scriptek által irányított grafikus elemek tarkaságában.