2024. április 16., kedd

Halálos kimenetelű gázolás Békovánál

Nyilas Mihály tartományi kormányfő-helyettes vezette a szolgálati gépkocsit

Halálos kimenetelű baleset részese volt csütörtök este a tartományi kormány Škoda Superb szolgálati gépkocsiját vezetve a Szabadkához közeli Békovánál Nyilas Mihály tartományi kormányfő-helyettes, oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi – nemzeti kisebbségi titkár, amikor Szabadka felől haladva elgázolt egy 69 éves gyalogost. Az idős ember belehalt sérüléseibe. A szabadkai Alapfokú Ügyészség megerősítette a baleset hírét, Livija Panić Miletić nyilatkozott a médiának még aznap késő este.

A gázolás 19 óra után történt, a Beta és a Tanjug hírügynökségek beszámolói szerint. A helyszínelés órákon át tartott, az ügyészség és a rendőrség tagjai is jelen voltak a baleset színhelyén. A helyszínelést követően továbbra is vizsgálják a szerencsétlenség pontos körülményeit. Boncolást, a kormány gépjárművének műszaki vizsgálatát és a politikus ittassági vizsgálatát is elrendelték.

A Vajdasági Magyar Szövetség a sajtónak eljuttatott pénteki közleményében együttérzését fejezte ki a december 28-án este történt közúti balesetben életét vesztett gyalogos családjának. Mint ismeretes – teszik közzé –, Nyilas Mihály tartományi kormányfő-helyettes, oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi – nemzeti kisebbségi titkár, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja vezette a szolgálati autót.

„A Vajdasági Magyar Szövetség várja a baleset körülményeinek tisztázását, a sajtóban megjelent értelmezéseket nem kívánja kommentálni, de lényeges körülménynek tartja, hogy Nyilas Mihály alkoholt nem fogyasztott, mert tisztában volt azzal – miután gépkocsivezetőjének magánjellegű elfoglaltsága okán szabadnapot adott –, hogy maga fogja vezetni a szolgálati autót” – áll a pártnak a baleset kapcsán megfogalmazott közleményében.

Nyilas Mihály 2014 óta alelnöke a tartományi kormánynak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja, korábban Magyarkanizsa polgármestere volt.