2024. március 29., péntek

Alapos, de nyugodt tárgyalások

Ebben az évben utoljára ülésezett a képviselő-testület Magyarkanizsán. A harminc napirendi pont megtárgyalása kérdésekkel, indítványokkal együtt több órát vett igénybe, de ezúttal higgadt hangnemben, jó szokáshoz híven több órán át, összeesküvés-elméleteket sem mellőzve.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Minden felvetést, napirendi pontot elfogadva zárták az évet a Tisza-parti szép városban, remélve a szebb jövőt!

Természetesen a legtöbb időt a jövő évi költségvetés megtárgyalása vette igénybe, melyet 18 igennel, 6 nemmel és 2 tartózkodással, de elfogadtak, sőt az ellenzék még dicséretét is kifejezte az alaposan kidolgozott munka miatt.

Az idei évre becsült mintegy 800 millió dináros megvalósítást, a jövő évi fejlesztési elképzeléseket és a felsőbb szintekről várható támogatásokat figyelembe véve fogadták el a 2018-ra javasolt 910 millió dináros költségvetési keretet, ami Fejsztámer Róbert polgármester értékelése szerint hosszú idő óta egy valóban fejlesztésorientált és reálisan is megvalósítható költségvetés. A képviselők döntöttek az időközben bérbe adott állami gyógyszertárak korábbi veszteségeinek folyamatos törlesztéséről is, így nem került veszélybe a község polgárainak alapszintű egészségügyi ellátása, valamint elfogadták a horgosi Tisza Menti Vízművek Kft. és a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat jövő évi munkaprogramjait, illetve árjegyzékét, amelyben a temetői sírhelyek bérlése drágult jelentősebben, a legtöbb szolgáltatásnál alig tér el az eddigitől, a mérnöki szolgáltatások esetében pedig még csökkent is.