2024. április 25., csütörtök

Sabotronic helyett Sat-Trakt

Újévtől Zentán új internet- és kábeltelevíziós szolgáltató

Január elsejétől új korszak kezdődik a zentai internet- és kábeltelevíziós felhasználók túlnyomó részének az életében, az eddigi Sabotronic helyett ugyanis a Sat-Trakt végzi e szolgáltatást a város területén.

A Sat-Trakt zentai irodája (Horváth Zsolt felvétele)

A Sat-Trakt zentai irodája (Horváth Zsolt felvétele)

A zentai kábeltelevíziós és internetes szolgáltató eladását Dragan Brkan, a Sabotronic társtulajdonosa is megerősítette lapunknak. Elmondása szerint lépésüket kizárólag gazdasági tényezők vezérelték, s lényegében csak annyi történt, hogy egy nagyvállalat felvásárolta a nála jóval kisebb céget, így a topolyai vállalat az alkalmazottakkal, a felhasználókkal és a fejállomással együtt átvette a Sabotronic kábeltelevíziós és internetes szolgáltatását.

A zentai vállalatban senkinek sem mondtak föl, és az alkalmazottak havi jövedelmének a szintje is megmaradt – ismertette Brkan. Elmondta azt is, hogy a topolyai cég a közeljövőben a kábeltelevízió csatornasémáján és az internetkapacitáson sem szándékozik változtatni, hosszú távon viszont a felhasználók jobban járnak, mivel sokkal több kábeltelevíziós csatorna lesz a kínálatukban, s az internet minősége is javulni fog. Emellett olyan szolgáltatásokat is nyújtanak majd, amelyeket a zentai cég technikailag nem tudott megvalósítani. Ezek közül a telefonszolgáltatást emelte ki, amely olcsóbb lesz az MTS által nyújtott szolgáltatásnál, ugyanakkor a Sat-Trakt megfizethető áron több kábeltelevíziós csomagot is kínál majd a felhasználóknak.

– Az eladás a részünkről nagyon nagy döntés volt, amelyet talán sokan nem értenek – jegyezte meg a zentai cég társtulajdonosa, s elmondta, hogy évek folyamán sok időt és energiát öltek bele a hálózatuk kiépítésébe, de racionálisan el kellett gondolkodniuk, és ha most nem tették volna meg ezt a lépést, akkor meglehet, hogy három-négy év múlva sokkal rosszabb feltételekkel kellene megtenniük ugyanezt.

A Sat-Trakt új befizetőhelye a városháza alatt, az egykori Alfa bank helyén lesz.