2024. április 20., szombat

Sérülés nélkül, nagy reményekkel

Filip Krajinović Dohában először lesz kiemelt az ATP-tornákon

A múlt idényt Párizsban pazarul záró Filip Krajinović január 1-jén a dohai 250-es tornán kezdi az új versenyévet. Éppen a párizsi döntőnek köszönhetően teljesen új helyzetben találta magát, hisz a ranglista 34. helyezettjeként nevét már nemcsak a szerepeltek között említik, hanem a kiérdemelt tisztelettel. Igaz, az ATP honlapja nem említi a torna beharangozójának 8 legkiemelkedőbb résztvevője között, viszont egészen biztos, hogy kiemelt lesz, ami ATP-tornán először fordul elő a pályafutása során. A benevezettek listáján, ha az utolsó percben nem lesz változás, Krajinovićnak a hetedik kiemelt szerepe jár, hisz magasabban rangsorolt, mint a nyolc résztvevő (Đoković, Thiem, Carreno, Berdych, Ramos, Gasquet, Verdasco és F. López) közötti utolsó kettő, és ezt a tényt a sorsolásnál nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Remélem, hogy ez a számítás a pontos – nagyon meglepne, ha nem lenne az –, és a fiam Dohában kiemelt lesz, ez a körülmény is serkentő hatással lesz rá – kezdte beszélgetésünket édesapja, Stipan. – Mondhatom, hogy alaposan felkészült, és miután megemésztette a novemberi nagy sikert, józan ésszel vág neki az új évnek. És ami még fontosabb, sérülések nélkül. Az egészségi gondok a múltban állandó kísérői voltak, a két műtét is hátráltatta, most pedig már csak azokkal a kis és örökös sérülésekkel találkozik, amelyek az élsportban elkerülhetetlenek és teljesen megszokottak. Ezért az első vele kapcsolatos vágyam, hogy az egész idényben egészséges maradjon, s akkor eredmények is lesznek.

Mivel a zombori játékosnak az Australian Open 1. fordulójáért eleve jár 10 pont, januárban pedig mindössze 7 pontot véd, Dohában tehát, ha túljut a 20-at érő első körön, máris gyarapította pontjai számát, amire az év első harmadában további lehetősége nyílik, hisz tavaly ebben az időszakban csak két pontozott fellépése volt.