2024. április 25., csütörtök
AZ ÉV SPORTOLÓJA A DNEVNIK SZERINT

Aratott a Tisza mente

A Dnevnik díjazottjai (Ótos András felvétele)

A Dnevnik díjazottjai (Ótos András felvétele)

Nemes Viktor birkózó világbajnoki aranyérme bőven elegendő volt az újvidéki Dnevnik napilap zsűrijének, hogy a hagyományos, immár 61. kihirdetésen a nagybecskereki Proleter zentai versenyzőjét válassza meg a tartomány idei legjobb sportolójának. A Dnevnik évsportolója-választása a Tisza mente jegyében telt, hisz a második helyre Marko Tomićević világbajnok kajakozó, a mitrovicai Val óbecsei sportolója került, harmadik pedig Frísz Krisztián Európa-bajnok birkózó lett.

A díjátadást követően Nemes kijelentette, mindent megtesz, hogy három év múlva, amikor Tokióban lesz az olimpia, újra első legyen az újvidéki napilap évsportolója-választásán.

A Dnevnik az idén is 21 sportágban választotta meg az év legjobbjait, és első ízben ítélt oda külön plakettet, amellyel az ország legjobb atlétanőjét, a londoni vb-n távolugrásban peches módon a negyedik helyre szorult Ivana Španovićot jutalmazta, aki a múlt télen a belgrádi terem-Eb-n minden idők harmadik legjobb fedett pályás eredményével nyerte el az aranyérmet.