2024. április 23., kedd

Szilveszterezés több menetben

Szabadka főterén Đorđe David és Milan Topalović szórakoztatja majd az érdeklődőket

Szabadkán, az eddigi évekhez hasonlóan, az idén is több fellépő közreműködésével szerveznek szilveszterezést a város főterén. Az idei rendezvény legismertebb előadója a Generacija 5 zenekarból ismert Đorđe David, és a folkénekes Milan Topalović lesz, valamint az idén is sor kerül a Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertjére.

A rendezvényről a szerdai sajtótájékoztatón tudtunk meg többet, amelyen jelen volt Jasmina Stevanović, a szervezőbizottság tagja, Nešo Radulović, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, Đorđe David, Milan Topalović, Máté Krisztina, a Szabadkai Szimfonikusok képviselője és Danijel Davčik, a népszerű szabadkai Perpetuum Mobile tagja. Mint megtudtuk, a rendezvény már december 29-én megkezdődik, amikor is a városháza nagytermében 20 órai kezdettel a Szabadkai Szimfonikusok megtartják hagyományos újévi koncertjüket, amelyen ezúttal a keringőé, illetve a két Straussé lesz a főszerep. A koncertre a belépőjegyek megvásárolhatóak a városháza alatti ajándékboltban.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Európa nagyvárosaiban egyre népszerűbb a délutáni „újévvárás”, és december 31-én a szabadkaiak is belekóstolhatnak ebbe a műfajba, ugyanis a Perpetuum Mobile zenekar koncertje 13 órakor veszi kezdetét. A banda ezúttal is a tőlük megszokott külföldi slágerekkel várja az érdeklődőket.

Az esti koncertek sorát Đorđe David és zenekara nyitja. A népszerű zenész harmincöt éves karrierje során még nem koncertezett Szabadkán, ezért elmondása szerint számára is nagy élmény lesz a szilveszteri fellépése, és ígérete szerint a legnépszerűbb balladái is felkerülnek a repertoárra. Đorđe David koncertje 20.45-kor kezdődik, míg Milan Topalović előadása 22.45-kor veszi kezdetét. Éjfélkor tűzijáték, majd a hagyományokhoz híven keringő várja az érdeklődőket egy óráig.

A szervezők elmondása szerint a tér az idén is el lesz kerítve, és a kordonon belülre tilos alkoholos italt bevinni, ezenkívül a pirotechnikai eszközök használata is tilos. A rendezvény ideje alatt a vendégeket gazdag étel- és italkínálat várja.

A szilveszterezés fő szervezője a szabadkai helyi önkormányzat és a helybeli idegenforgalmi szervezet, amelyek összesen hárommillió dinárt különítettek el erre a célra, ami megegyezik a tavalyi szilveszterezés költségeivel.