2024. április 25., csütörtök
ZENTAI KÖZKÓRHÁZ

EKG-készüléket adományoztak a fiatalok

A Vajdasági Magyar Szövetség zentai ifjúsági fórumának a tagjai, három másik civil szervezettel karöltve, egy korszerű EKG-készüléket adományoztak a Zentai Közkórház tüdőosztályának.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Gyertyás Mónika, a VMSZ zentai ifjúsági fórumának az alelnöke lapunknak elmondta, hogy az idén hetedik alkalommal szervezték meg jótékonysági rendezvényüket, ez idáig a közelmúltban megtartott báljuk bizonyult a legsikeresebbnek, mivel 140-en vettek részt rajta, s mintegy 180 ezer dinárt sikerült összegyűjteniük, amelynek egy részét a diagnosztikai berendezés megvásárlására fordították, a másik részéből pedig a zentai Hófehérke Óvoda Százszorszép épületének vásároltak tíz új gyermekágyat. A jótékonysági bál társszervezője az Intellektus civil szervezet volt, amely fő feladatának a községben élő fiatalok összefogásra való buzdítását tekinti.

Burány Gábor, az egyesület vezetője szerint a jótékonysági akcióval sikerült elérniük céljukat, mert a magánszemélyek adományai mellett három civil szervezet, a Vajdasági Ifjúsági Szervezet, a Zentai Ifjúsági Szervezet és az Intellektus összefogásával sikerült beszerezniük a 127 500 dinárba kerülő EKG-készüléket.

Dr. Vasas Mihály, a Zentai Közkórház igazgatója szerint minden donáció nagyon jól jön az intézményüknek, s ezzel az adománnyal nagyon sokat segítettek a tüdőosztályon, mivel az itt lévő berendezés már nagyon elavultnak számított, s már többször is javításra szorult.

Lapunk munkatársának a tüdőosztály felújításával kapcsolatos kérdésére válaszolva az igazgató elmondta, hogy a szerbiai egészségügyi államtitkár a közelmúltban megtekintette a kórház legrégebbi részlegének számító, így minden tekintetben felújításra szoruló pulmonológiai osztályt, s ígéretet tett arra, hogy amennyiben elkészítik a szükséges tervdokumentációt, akkor elsők között újítják föl a tüdőgyógyászatot. A kórház igazgatója szerint ezek a tervek elkészültek, az építkezési engedélyt is megszerezték, így amint megkapják a szükséges támogatást, azonnal elkezdhetik az osztály felújítását is.