2024. április 19., péntek

Az újságírás a szellemi fejlődés segítője

Újévi fogadáson köszönték meg az idei együttműködést a sajtó képviselőinek a tartományi kormányban

Az újságíró társadalomnak is nagy szerepe van abban, hogy egy élhetőbb, fejlettebb Vajdaságban élhessünk a jövőben – jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő a média képviselői számára szervezett hagyományos újévi fogadáson pénteken, a tartományi kormányépület csarnokában.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Az újév új feladatokat hoz mindannyiunk számára, nagy munka vár ránk, de közösen képesek leszünk arra, hogy eredményre vigyük a kihívásokat, tette hozzá. Mirović megköszönte az újságíróknak az egész éves együttműködést, s tréfálkozó hangnemben arra szólított fel mindenkit: jövőre se feledkezzenek meg olykor kritikával illetni a hatalmat, nehogy túlságosan ellazuljanak annak képviselői.

Miroslav Štatkić tartományi művelődési és tájékoztatási titkár arról szólt, hogy egy társadalom fejlődése nem csupán annak gazdasági erejében mutatkozik meg, hanem szellemi eredményeiben is, művelődésének, tájékoztatásának minőségében is. Az újságírás szakmájának kulcsszerepe van e fejlődés szavatolásában, állapította meg. Bejelentette, hogy jövőre több pénzt fordít a tartományi adminisztráció a média támogatására, különösen a kisebbségi sajtótermékek megjelenésének szavatolására.