2024. március 28., csütörtök

Majdnem valaki

Udvaros Dorottya lemezbemutató koncertje Szegeden

December 28-án, csütörtökön 19 órai kezdettel nagyszabású lemezbemutató koncertet tart Szegeden, az IH Rendezvényközpontban Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Udvaros Dorottya első nagylemeze, az 1985-ben megjelent Átutazó Dés László és Bereményi Géza közös alkotása volt. A később CD-n is megjelent anyag több tízezer példányban kelt el, vezette a slágerlistát, és sokan ma is a magyar popalbumok nagy klasszikusai között tartják számon, olyannyira, hogy bekerült a 303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvbe is. Udvaros Dorottya saját bevallása szerint az Átutazó után nem akart újra lemezt készíteni, ugyanis úgy érezte, az akkor előállt ihletett állapot egyszeri és megismételhetetlen volt. Ezen elhatározásában akkor ingott meg, amikor találkozott Hrutka Róberttel, második albumának zeneszerzőjével.

„Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki” – mesélte egyik korábbi nyilatkozatában Udvaros Dorottya, hozzátéve, az új lemez sok szempontból az Átutazó világának folytatása, hiszen Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát azonban értelemszerűen felváltotta napjaink világa.

A szegedi lemezbemutató koncert ismertetője szerint Udvaros Dorottya Majdnem valaki című koncertjén Hrutka Róbert vezetésével egy olyan zenekar működik majd közre, amelynek tagjai külön-külön is ismert, elismert művészek.

A koncertre a belépőjegy az IH Rendezvényközpontban, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon vásárolható meg.