2024. március 28., csütörtök

Az orosz kormánypárt Putyin "végső győzelmére" számít az elnökválasztáson

Az Egységes Oroszország Vlagyimir Putyin elnök végső győzelmére számít a 2018. márciusi elnökválasztáson - közölte Dmitrij Medvegyev pártelnök, miniszterelnök.

Medvegyev kijelentette: pártja üdvözli, hogy Putyin egyéni jelöltént indul a jövő évi választásokon.

"Mint felelős politikai erő megértjük, hogy a jelen helyzetben Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak a párton kívüli állampolgárok legszélesebb rétegeire kell támaszkodnia" - mondta a kormányfő.

A párt éves kongresszusán Medvegyev hangsúlyozta: a párt "minden lehetséges támogatást" megad Putyinnak most és a jövőben is.

"Az Egységes Oroszország alkotmányos többséggel bír a dumában, a parlament alsóházában, meggyőző többsége van a regionális parlamentekben és túlnyomó többsége van a helyi önkormányzatokban. Pártunk a törvényhozás teljes vertikumában jelen van.

Pártunknak több mint 2 millió 200 ezer tagja és mintegy 900 ezer támogatója van. Országszerte mintegy 90 ezer alapszervezetünk működik" - mondta Dmitrij Medvegyev.

Az előrejelzések Putyin győzelmét jelzik a 2018. évi választásokon, így várhatóan megkezdheti negyedik hatéves elnöki megbízatását.