2024. április 20., szombat

Vučić karácsonyi jókívánsága

Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić, ma levélben köszöntötte mindazokat, akik a Gergely-féle naptár szerint ünneplik a karácsonyt.

A szerb elnök ma karácsonyi jókívánságait továbbította Stanislav Hočevar belgrádi érseknek, az egyházfőknek, a papságnak, és mindenkinek, aki a Gergely-féle naptár szerint ma ünnepli a karácsonyt –  közölte az elnök sajtóirodája

- Krisztus születésének fényében minden szerbiai polgárnak, aki a Gergely-féle naptár szerint ma ünnepli a karácsonyt azt kívánom, hogy béke és szeretet költözzön szívébe és otthonába. Kívánom, hogy a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepét mindenki szerettei körében és boldogságban ünnepelje – üzeni az államfő.

Brnabić is köszöntötte a karácsonyt ünneplőket

Ana Brnabić szerb kormányfő ugyancsak jókívánságait fejezte ki Stanislav Hočevar belgrádi érseknek és a hívőknek, akik  a Gergely-féle naptár szerint ünneplik a karácsonyt.

- Azt kívánom, hogy az ünnepek békében, boldogságban és lelki jólétben gazdagok legyenek. A karácsony hozzon sok személyes és családi örömöt, egészséget, sikert és előrehaladást – olvasható a kormányfő ünnepi köszöntőjében.