2024. március 28., csütörtök

Álhíreket terjesztettek a Parking servis nevében

Eddig ismeretlen személyek létrehoztak a Facebook közösségi oldalon egy Parking servis elnevezésű oldalt, a parkolási díjak megfizettetésével megbízott újvidéki közvállalat azonban értesítést tett közzé, amely szerint az oldalon „jogtalanul használják az elnevezést” – semmi közük sincs a megjelent hírekhez.

Az elmúlt napokban több hírportál is közölte a Parking servis nevében működtetett oldal fényképét, amelyen a közvállalat parkolóőrei által megbüntetett magánszemély aprópénzzel próbálja kifizetni a bírság tetemes összegét. A közvállalatban a 021.rs hírportálnak elmondták, hogy nem a Parking servis áll a szóban forgó Facebook-oldal mögött, engedély nélkül használták a közvállalat nevét.

– A Parking servis közvállalat nyilvánosan elhatárolódik a szóban forgó Facebook-oldal tevékenységétől, amelyen engedély nélkül használták közvállalatunk nevét, megtévesztették a polgárokat és a közösségi oldal felhasználóit is, mert sokan azt gondolták, hogy az újvidéki közvállalat hivatalos Facebook-oldaláról van szó. Ennek értelmében feljelentést tettünk, azaz hatósági eljárást indítottunk annak érdekében, hogy eltávolítsák a lejárató közösségi oldalt, valamint, hogy felelősségre vonják azokat a személyeket, akik a visszaélés mögött állnak – mondták a Parking servis közvállalatban. Hozzátették, hogy az összes közérdekű információt a közvállalat tevékenységéről a sajtószóvivői hivatal közli és kezeli.

– Szeretnénk felhívást intézni azokhoz a polgárokhoz, akik használják szolgáltatásainkat, hogy a Parking servis közvállalattal kapcsolatos információkért látogassanak a hivatalos internetoldalunkra – hangsúlyozták a közvállalatban.