2024. március 28., csütörtök

Mászóvár, csúszdavár, faházikó és hinta

Az MNT segítségével kapott új játszóteret a bácsfeketehegyi óvoda – Három óvodaépület újult meg az idén

A Pán Péter Gyermekintézmény bácsfeketehegyi óvodájának udvarában egy teljesen új játszótér épült. Az eddigi, fából készült szerek, sajnos, az időjárás hatására elöregedtek, és a Magyar Nemzeti Tanács segítségére sietett az óvodának. Kőműves Gizella, a Pán Péter Gyermekintézmény igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy nagyon funkcionális új játszóteret kaptak.

A hintával és híddal felszerelt dupla mászóvár az óvoda udvarán (Lakatos János felvétele)

A hintával és híddal felszerelt dupla mászóvár az óvoda udvarán (Lakatos János felvétele)

– A bácsfeketehegyi Meggy épületünk egy teljesen új játszóteret kapott a Magyar Nemzeti Tanács oktatási bizottságának jóvoltából. Még az év elején pályáztak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél két óvodai udvar beépítésére. Az első beépítése a múlt héten megtörtént Bácsfeketehegyen. A korábbi fa játszóterünk elöregedett, nem volt már biztonságos a használata, megérett a cserére. Most teljesen új, főként fenyőfából készült elemeket kaptunk, amelyek védve vannak az időjárás viszontagságaitól. A bácsfeketehegyi udvarunk nagyon tágas, ezért szépen el lettek rendezve az új játszóelemek. Kaptunk egy dupla mászóvárat hintával és híddal felszerelve, egy bástyás csúszdavárat, egy nagyon szép faházikót és egy hintát. Ezek a játszótéri elemek nagyon funkcionálisak, mivel mozgathatók – számolt be az igazgatónő, majd azt is elmondta, hogy a másik játszótér az egyik kishegyesi óvoda udvarába kerül majd.

Az igazgatónő arról is beszámolt, hogy az intézmény folyamatosan tesz az épületek felújításáért. Különböző pályázati forrásokat kutatnak fel erre a célra, az idén például a tartományi oktatási titkárság jóvoltából sikerült nagyobb volumenű fejlesztéseket végrehajtani.

– Intézményünk 5 millió dinár körüli összegben kapott eszközöket három épületünk felújítására. Kishegyesen a gazdászati óvoda épületét szigeteltük és új gipszplafont is kapott, még a nyáron megcsináltuk. A szülők és a gyerekek közös akciójának köszönhetően egy új ajtót is beépítettek. A szeghegyi óvodában történt a legnagyobb beruházás: lecseréltük a régi tetőt és az udvari ablakokat, felújítottuk a földszinti fürdőszobákat, és lecsempéztük a folyosót. Emellett a csoportszobákban valamelyest leeresztettük a plafont, mert túl magasak voltak. A bácsfeketehegyi óvodában az udvari ablakok lettek kicserélve, és a parkettát újítottuk fel. Nagyon fontos, hogy bevezettük az épületbe a háromfázisú áramot – számolt be az igazgatónő, majd hozzáfűzte, hogy a tartománynál a kishegyesi önkormányzat pályázott ezekre a felújításokra, és ők bonyolították le a projektumot közbeszerzés útján.