2024. április 17., szerda
AUTÓ-MOTOR SPORT – MAGYAR SZLALOM

Árok Zoltán hatodszor bajnok

Befejeződött a 2017-es magyar amatőr szlalomautó-bajnokság, amelyet hét helyszínen rendeztek meg. Az idei bajnokságon a magyarkanizsai Árok Zoltán – aki már több éve rendszeresen részt vesz ezen a versenyen – Zastava Yugo személygépkocsival a következő helyezéseket érte el: Kiskunlacházán a 13. Drag Racing Kupán I. hely, a Kakucs Ringen a 71. Heg Csi Race Kupán I. hely, Lajosmizsén a 72. Heg Csi Race Kupán I. hely, a Hungaroringen a 14. Drag Racing Kupán I. hely, a Hungaroringen a 15. Drag Racing Kupán I. hely, Kiskunlacházán a 16. Drag Racing Kupán I. hely, a Kakucs Ringen, a 73. Heg Csi Race Kupán nem vett részt.

Összesítettben az S-2 széria kategóriában, 1001–1400 cm3 között, 60 ponttal az első helyen végezve megszerezte a 2017-es magyar országos amatőr szlalombajnoki címet, széria csoportban a nyolcadik helyen végzett, abszolút sorrendben pedig a 32 lett. Árok Zoltán ezzel a győzelemmel 2010, 2011, 2013, 2014, 2016 után az idén hatodik magyar amatőr szlalombajnoki címét szerezte meg. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást Kecskeméten a Ford Hovány autószalonban tartották meg. Az idei versenyről Árok Zoltánnal beszélgettünk.

• Hogyan értékeled az idei versenyévadot, és melyek voltak a leglátványosabbak?

– Számomra sikeresen fejeződött be az idei amatőr szlalomautó-bajnokság, amelyen kategóriámban megszereztem az első helyet, és megvédtem a magyar országos bajnoki címemet. A hat futamon, amelyen részt vettem, nagyon szoros és kiélezett küzdelem folyt, kellő összpontosítással és egy kis sportszerencsével sikerült az élen végeznem. Az idén a szervezők egy új helyszínt vezettek be, első ízben Lajosmizsén a város lezárt és külön biztosított utcáin szervezték meg a futamot. Ez az utcai verseny teljesen új és izgalmas környezetet teremtett a versenyzők részére, közelebb hozta a futamot a nézőkhöz, akik szinte karnyújtásnyi távolságból élvezhették a versenyt. Külön ki kell emelni a Hungaroringen rendezett két versenyt, amely helyszínnek egyéni hangulata és varázsa van, ahol mindenki szeret versenyezni, s amelyek egyúttal a legtömegesebb versenyek voltak.

• Melyek a jövő évi tervek, és mi várható a következő versenyévadtól?

– Jövőre is széria kategóriában fogok versenyezni, ahol nem várhatóak jelentős változások az autók műszaki feltételeit illetően, úgyhogy minimális átalakításokkal fel tudunk készülni az új idényre. Az autónk készen áll a versenyzésre, vannak terveink és ötleteink, amelyeket szeretnénk az előírt szabályok szerint megvalósítani. Mi 2018-ban is indulni akarunk minden versenyen, a mezőny nagyon erős, de célunk az eredményes szereplés, hogy minden pályán célba érjek, és természetesen a minél jobb helyezés elérése is.