2024. április 19., péntek

Születésnapunkra

Hetvenharmadik születésnapját ünnepli a Magyar Szó. Ezen a vidéken, Vajdaságban egyetlen újság sem élt meg ilyen tekintélyes kort. Örülnünk kell annak, hogy a megannyi viszontagságos év múltán, sok veszély közepette fönnmaradtunk, és naponta ellátjuk feladatunkat, tájékoztatjuk a vajdasági magyarságot a hazai, az anyaországi és a világ eseményeiről, igyekezve hozzájárulni megmaradásunkhoz.

Biztos sikerként könyvelhetjük el, hogy gyermeklapunk, a Jó Pajtás immár a 70. születésnapját ünnepli. Éppen tíz éve, hogy a Magyar Szó szárnyai alá vette a két gyermeklapot – a Jó Pajtást és a Mézeskalácsot –, hogy megteremtsük biztonságos megjelenésüket, miközben a rendszerváltással az egész Kárpát-medencében sorban szűntek meg a gyermekeknek szánt újságok. Mert mi hittük és hisszük, hogy a Jó Pajtás által a Magyar Szó számára nevelünk olvasókat, ezáltal gyarapítva az olvasótáborunkat.

Kerek évfordulót ünnepel a nyomdánk, amellyel együtt eredményes és nehéz éveket is átélt a szerkesztőség az egykori Forum-ház és a mostani Magyar Szó vállalat keretében egyaránt. Együtt vagyunk túl ezen a sok évtizeden. Már 60 éve. Együtt kell elérnünk a jövőben, hogy az egyre digitalizáltabb világban olvasóink naponta kezükbe vehessék a Magyar Szót, hogy a korai lapzárta miatt ne késve közöljünk híreket fontos eseményekről, hogy a technikai föltételek és a műszaki eszközök korszerűsítésével nemcsak tartalomban, hanem külalakban is kiváló lap jusson el az olvasókhoz. Ehhez, persze, nélkülözhetetlen a szerkesztőség tagjainak és a nyomdászoknak a méltó anyagi megbecsülése.