2024. április 25., csütörtök

Nikola újra termel

Jokić zsákol (Fotó: Beta/AP)

Jokić zsákol (Fotó: Beta/AP)

Csaknem kéthetes kihagyás után tért vissza a Denver csapatába Nikola Jokić, a Nuggets zombori származású fiatal centere. Nikola a december elseji, Chicago elleni összecsapás alkalmával szedett össze bokasérülést, ami miatt sorozatban hét meccsen nem léphetett parkettre. A Boston ellen pénteken már kerettag volt, de csak a New Orleans és az Oklahoma ellen kapott játéklehetőséget.

Jokić felépülése óta nem lazsál, hiszen a Pelicans ellen azonnal dupla duplával tért vissza (13 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz), a Thunder ellen pedig egyetlen lepattanóra volt a hasonló teljesítménytől (13 pont, 9 lepattanó, 2 assziszt, 2 labdaszerzés). A Denver egyébként mindössze egy ponttal kapott ki a 38 pontos Russel Westbrook vezette házigazdától – a tavalyi szezon alapszakaszának MVP-je 2 másodperccel a dudaszó előtt dobta be a mindent eldöntő büntetőt.

Átlagos teljesítménnyel (8 pont, 5 gólpassz, 2 labdaszerzés, 1 lepattanó) járult hozzá csapata San Antonióban elszenvedett vereségéhez Miloš Teodosić, a Los Angeles Clippers irányítója. Teo kezdőként 27 percet kapott a Spurs ellen. Miloš számára indult jól a várva várt NBA-karrier, hiszen a szezon második mérkőzésén, október 22-én súlyosabb lábfejsérülést szenvedett, és csak december 11-én tért vissza.

A Minnesotában játszó Nemanja Bjelica jelenleg is sérült, a Detroitban kosarazó Boban Marjanović többnyire a kispadot koptatja. Bogdan Bogdanović, a Sacramento játékosa legutóbb Torontóban hívta fel magára a figyelmet 18 pontjával és 5 gólpasszával.