2024. április 25., csütörtök

Harmadszor is meglepetés

Kjetil Jansrud száguld a pályán (Fotó: Beta/AP)

Kjetil Jansrud száguld a pályán (Fotó: Beta/AP)

Harmadízben tartottak az olaszországi Alta Badiában párhuzamos óriás-műlesiklást, és ezúttal is meglepetés született. Két évvel ezelőtt a gyors számokra, lesiklásra és szuper-G-re szakosított norvég Kjetil Jansrud lepte meg a mezőnyt, tavaly az ismeretlen, sem előbb, sem azóta kimagasló eredményt nem jegyzett francia Cyprien Sarrazin utasította maga mögé az esélyeseket, most pedig a közepesnek tartott svéd Matts Olsson az elődöntőben az osztrák Marcel Hirschert, a döntőben pedig a norvég Henrik Kristoffersent, tehát a világkupa két éllovasát múlta felül, és 30 éves korában először állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az amerikai Mikaela Shiffrin pályafutása 34. győzelmét aratta a courcheveli óriás-műlesiklásban, amivel csaknem 200 pontosra növelte előnyét az összesítettben. A címvédő amerikai tegnap a két veterán, a francia Tessa Worley és az olasz Manuela Moelgg társaságában állhatott dobogóra.

Az idén mindkét mezőnyben még 3-3 futam következik, a 2018-as esztendő pedig újév napján az oslói városi futamokkal indul.