2024. március 28., csütörtök
Sikeres könyvbazár

Az Újvidéki Színház ajándéka a Milan Petrović iskola sajátos nevelési igényű diákjainak

Venczel Valentin és Svetlana Kekić

Venczel Valentin és Svetlana Kekić

Tegnap Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója ünnepélyesen átadta a 82 350 dinár összegű pénzajándékot az újvidéki Milan Petrović Általános és Középiskola részére, amely az összegyűjtött könyvadományok aukciójából folyt be.

A színház vezetője megköszönte a nagylelkű, újvidéki közönségnek,  a tisztelt nézőknek azt, hogy az adománykönyveket hozták és vásárolták, továbbá az újvidéki Városi Népkönyvtárnak és Dragan Kojić igazgatónak, hogy szép számú, értékes könyvcsomaggal járult hozzá az akcióhoz, valamint a Forum Könykiadó Intézetnek és a Sterijino pozorjének, hogy ez az akció nekik köszönhetően nemcsak sikeres, hanem minőségi is lett.

A színház vezetősége hagyományossá vált karácsonyi jótékonysági akciójának idei ötlete, a könyvvásár Berák Ilonától ered. Azokat a könyveket, amelyek az aukción nem keltek el, a színház tárolja, s megtalálja a módját, hogy a könyvállományt bővítse, és további akciójuk egyik kiindulpontja legyen.

Venczel Valentin, a színház igazgatója hangsúlyozta: Minden dolognak az értéke a megszületésében van, s a pénzösszegtől függetlenül a humanitárius akciót sikeresnek tartja.

– Úgy vélem, az újvidéki Milan Petrović iskola olyan intézmény, amelynek a több évtizedes munkájáról nem szabad megfeledkezni. Az Újvidéki Színház pedig közösségi hely, és minden közösségben vannak olyanok, akik segítenek, és vannak olyanok, akik segítségre szorulnak. A pénz nagyon szerény összeg, de gesztusértékét illetően nagyon fontos jelzés, hogy mi gyakorlatilag itt egy közösségnek vagyunk a része, és hogy ezen belül tudnunk és éreznünk kell, hogy mikor kinek kell segíteni.

Az adományt átvételekor Svetlana Kekić, az iskola piárja kifejezte, nagyon örül a pénz összegyűjtési módjának. Javasolta, hogy a színház és az iskola vezetői beszéljék meg, hogy a jótékonysági akcióból származó összeget ne csak édességcsomag, hanem képzőművészeti kellékek vásárlására is fordítsák.  Ily módon lehetővé teszik majd a gyermekeknek, akiktől az élet más lehetőséget megvont, hogy a művészet által, amelyben kválóak, kifejezzék magukat.

Végül Svetlana Kekić az iskolájuk nevében és hálájának jeléül átnyújtotta Venczel Valentinnek Brasnyó Annamária tanuló képzőművészeti munkáját és az iskola köszönőlevelét az Újvidéki Színház részére, amely egyúttal köszönet a hűséges közönségnek, továbbá az újvidéki polgároknak a humanitárius, karácsonyi akcióban való részvételért.