2024. április 23., kedd

Hangversenykörúton a temerini Juventus

Az 1996-ban alapított temerini Juventus énekkart az éneklést kedvelő fiatalok alkotják. A több mint két évtizedes fennállás alatt mintegy száz fiatal volt az énekkar tagja.

A Juventus énekkar Császártöltésen, karigazgató Csernyák Zsuzsanna (Góbor Béla felvétele)

A Juventus énekkar Császártöltésen, karigazgató Csernyák Zsuzsanna (Góbor Béla felvétele)

Műsorukon egyházi és világi komolyzenei művek szerepelnek, de népdalfeldolgozásokat is szívesen énekelnek. Rendszeresen fellépnek helyi rendezvényeken. Első hanghordozójukat 2013-ben adták ki Karácsony címmel. Temerini karácsonyi koncertjükkel már hagyományt teremtettek a városban. Minden második évben pedig a vajdasági magyar szórványtelepülésekre is ellátogatnak, olyan helyekre is elviszik a kórusmuzsikát, ahol nagyon ritkán, vagy eddig még soha nem volt hasonló koncert.

Az idén november végén Budapesten szerepeltek, majd ezt követően adventi koncertkörútra indultak. Jártak december 10-én Szentmihályon, az elmúlt szombaton Császártöltésen, vasárnap este pedig Tiszakálmánfalván (Budiszaván). A hagyományos, karácsonyi koncertet a temerini Szent Rozália-plébániatemplomban vendégelőadók fellépésével pénteken este teszik felejthetetlenné.

Az énekkar tagjainak mindenhol jóleső érzés volt átélni azt a szeretetteljes fogadtatást, amelyben a helyi egyházközösségek tagjai, és a kóruséneklést kedvelő ottani közönség részesítette őket. A koncertek kiváltották a nagyszámú érdeklődő közönség tetszését, szívesen bekapcsolódtak az ismertebb énekszámok előadásába, majd szűnni nem akaró vastapssal köszönték meg a vendégszereplést.