2024. április 25., csütörtök

Csütörtökig várják az élelmiszer-adományokat

A Szabadkai Segítő Csipet Csapat adventi akciói

Az adventi időszakban nagyobb figyelem fordul azon embertársaink felé, akik számára kérdéses, hogy egyáltalán kerül-e kenyér az asztalra, vagy lesz-e meleg ruhájuk a nagy hidegben. A Szabadkai Segítő Csipet Csapat egy olyan kezdeményezés, amelynek éppen az a célja, hogy a legszegényebb családokon segítsen. Karácsony közeledtével Osztrogonác Hajnalkát, a Szabadkai Segítő Csipet Csapat vezetőjét kérdeztük munkájukról.

Mikor alakult meg a Szabadkai Segítő Csipet Csapat és hogyan segít a rászorulókon?

– A csoportot én alapítottam négy és fél éve, szeretetből, hogy minél több szegény családot tudjunk megsegíteni. Gyűjtünk ruhákat, bútorokat és minden mást. Mindazt, ami az embereknek fölöslegessé vált, mi szívesen elfogadjuk és továbbítjuk a szegény családoknak. Emellett gyűjtünk újrahasznosítható flakonokat, kupakokat, üres italosdobozokat, és ezt tesszük pénzé, amiből olyan dolgokat vásárolunk, amire a szegény sorsú családoknak szükségük van.

Néhány hete volt egy nagy szabású rendezvényük, ahol száz gyermeken segítettek.

– December 9-én a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában osztottunk Télapó-csomagot. Két támogatónk volt. Az egyik a Dvojka Pékség, amely száz kiflit biztosított a gyermekeknek, a másik pedig a Ceglédi Cukrászda, amely két tortával várta a gyermekeket az ünnepség után.

Vasárnap van szenteste. Ezen a héten milyen akciókat szerveznek, hogy szebbé tegyék a nehéz sorsú családok karácsonyát?

– Hétfőn ötven cipődobozos ajándékot készítettünk szegény sorsú gyermekeknek. Ezekben játékok és édességek voltak. Pénteken szeretnénk tíz családnak élelmiszercsomagot osztani. Erre még gyűjtünk adományokat. Szabadkán a Svetozar Miletić utca 50. alatt várjuk az adományokat, valamint a 062/89-53-441-es telefonszámon lehet érdeklődni. Csütörtökig várjuk az élelmiszercsomagokat, ugyanis pénteken szeretnénk kiosztani a csomagokat. Itt emelném ki, hogy a Dvojka Pékség már fölajánlott húsz kenyeret a rászorulók részére.