2024. április 25., csütörtök

Örvendjünk együtt!

Moholon karácsonyi műsort szervezett a Csobolyó ME

A Csobolyó Művelődési Egyesület vasárnap este tartotta meg Örvendjünk együtt! címmel karácsonyi műsorát a moholi sportcsarnokban.

Az ünnepi műsor a fellépők közös énekével zárult (Csincsik Zsolt felvétele)

Az ünnepi műsor a fellépők közös énekével zárult (Csincsik Zsolt felvétele)

A zenés-táncos ünnepségen a házigazda egyesület néptáncosai és népzenészei mellett felléptek az adai Aranykapu Művelődési Egyesület, a péterrévei Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület tagjai, a Moholi Nyugdíjas-egyesület népdalkórusa. A fellépőket a Fokos zenekar kísérte. A rendezvényen az egyesület nevében Lajkó Mária köszöntötte a vendégeket:

– Nincs jobb ajándék a közösen megélt ünnepnél. Az együtt ünneplő közösség a gondjain, a nehézségein együttes erővel tud úrrá lenni. A karácsony mindenekelőtt a szeretetről és az összetartozásról szól. Ez az alkalom arra is lehetőséget nyújt, hogy mindenki, aki a hétköznapokban lelkesedéssel és odaadással végzi a feladatát, ilyenkor megpihenjen, és átadja magát a karácsony hangulatának – mondta Lajkó Mária, aki megköszönte a tagságnak, az oktatóknak és a gyerekeknek a kitartó munkát, és minden támogatónak a támogatást. Külön köszönetet mondott az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériumának, amely 1,4 millió forintos támogatást ítélt meg az egyesületnek népviseletre és felszerelésre. A támogatást a jövő év elején kapja meg az egyesület.

A karácsonyi műsoron fellépett a Csobolyó Művelődési Egyesületből a Pitypang hagyományápoló csoport, a Bóbita néptánccsoport, a tamburások Zombori Péter vezetésével, valamint a leánykórus Nagy Nikoletta irányításával. Az Aranykapu Művelődési Egyesületből a műsoron bemutatkozott a Pöttöm néptánccsoport, a Kopogtató néptáncegyüttes és a Cifrázó citerazenekar. Továbbá a Moholi Nyugdíjas-egyesület népdalkórusa, illetve a péterrévei Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület Csicsergő csoportja.