2024. március 29., péntek

A Real a klubvilágbajnok

Cristiano Ronaldo a második legjobb játékosnak kijáró trófeával (Fotó: Beta/AP)

Cristiano Ronaldo a második legjobb játékosnak kijáró trófeával (Fotó: Beta/AP)

Az utóbbi években rengeteg kritika érte Cristiano Ronaldót, a Real Madrid portugál klasszisát, amiért szinte számolatlanul vállalja magára, majd lövi a sorfalba vagy a kapu mellé-fölé az ígéretes helyről elvégzendő szabadrúgásokat. Úgy tűnik, az idő és a befektetett energia kifizetődött, a portugál a legjobbkor törte meg sikertelen próbálkozásainak sorát: Ronaldo a klubvilágbajnokság döntőjében, a Libertadores-kupa-győztes brazil Gremio ellen talált be, harmincról, rá jellemző, bombaerős, lefelé vágódó lövéssel.

A találat végül döntőnek bizonyult, bár a Real hatalmas fölénnyel támadott, és többször is növelhette volna előnyét – a legárulkodóbb statisztikai adat, miszerint Európa urai 20 alkalommal próbálkoztak (7-szer eltalálva a kapu felületét), míg Dél-Amerika legjobb csapata mindössze egyetlen távoli szabadrúgás alkalmával vette célba Keylor Navas portáját.

Az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezett torna bronzmérkőzésén a Pachuca gólgazdag diadalt (4:1) ünnepelt a hazai pályán játszó Al-Dzsazira ellen.

A klub-vb legjobb játékosának Luka Modrićot, a Real horvát irányítóját választották meg.