2024. április 23., kedd
VÍZILABDA

Kupadöntők a jótékonyság jegyében

Idén a férfi és a női vízilabdakupa-döntőt is Óbecsén tartották, s nemcsak azért, mert ebben a városban szeretik ezt a sportágat, hanem azért is, mert a mérkőzések teljes bevételét a helyi Nastasja Nedimović (született Knežević) egykori válogatott vízilabdázónő gyógykezelésére és rehabilitációjára ajánlották fel. Ebből az alkalomból Milorad Krivokapić, a Szerbiai Vízilabda-szövetség elnöke plakettel köszönte meg Dragan Tošić óbecsei polgármester támogatását a humanitárius akció kapcsán, Ivan Raković, a Szerbiai Vízilabdabírók Egyesületének az elnöke pedig ajándékot adott át Nastasjának, aki sportpályafutása után ígéretes játékvezetőként ténykedett.

A kupagyőzelmet egyébként a Partizan (férfiak) és a C. zvezda (nők) szerezte meg. A belgrádi fekete-fehérek a döntőben ádáz csatát vívtak az Anto Vasović által vezetett Šabaccal, és csak mintegy két perccel a vége előtt dőlhettek egy kicsit hátra, amikor 6:4-es vezetést szereztek.

A nőknél nem volt négyes döntő, hanem a sorozatba bejelentkezett négy csapat az előző két hétvégén döntötte el egymás között, ki szerepelhet a döntőben. A piros-fehér címvédők ellenfele a Palilula volt, amely gyakorlatilag a Voždovac komplett csapata, s itt is a vártnál nagyobb harc alakult ki, de a C. zvezda tapasztalt gárdája a vitrinjében tartotta ezt a serleget. A C. zvezda ezzel zsinórban az ötödik alkalommal hódította el a szerbiai kupát.

Szerbiai kupa, férfiak, elődöntő: Partizan–C. zvezda 11:5, Šabac–Nais 10:9. Döntő: Partizan–Šabac 6:5. Nők, döntő: C. zvezda–Palilula 8:7.