2024. március 29., péntek

Rendőrt gyilkolt a dühös após

Hétfőn este egy bevetés során meggyilkoltak egy rendőrt a Požarevac melletti Bare faluban. S. P. (1975) belehalt sérüléseibe a kórházba vezető úton, miután D. Ž. (1948) több puskalövést is leadott rá. Tegnap reggel a Belügyminisztérium terroristaelhárító egységének tagjai behatoltak az elkövető házába, és megölték D. Ž.-t, mert az ismét tüzet kísérelt nyitni a hatóság tagjaira – tették közzé a minisztérium illetékesei.

A požarevaci rendőrőrs hétfőn késő este kapott bejelentést az elkövető vejétől, aki összekülönbözött apósával, hogy automata puskával rendelkezik az após. Az ügyeletes rendőrök kiszálltak a helyszínre, S. P. betért a ház melletti udvarba, D. Ž. ekkor lőtt rá többször is, halálos sebeket okozva a rendőrnek – áll a hivatalos közleményben.

A történteket követően Nebojša Stefanović belügyminiszter is reagált, szerinte a tragédia jól illusztrálja, milyen veszélyes és nehéz munkát végeznek a rendőrök nap mint nap. A belügyminisztérium megtesz mindent annak érdekében, hogy segítse az elhunyt rendőr családját – tette hozzá a tárcavezető. Gyakran előfordul, hogy rendőrök élete forog kockán, a történtek is bizonyítják ezt – jelentette ki Stefanović, aki ígéretet tett arra, hogy az állam még több figyelmet fog fordítani a rendőrök helyzetének javítására, a munkakörülmények előbbre vitelére, a képzésre és a felszereltség fejlesztésére.

Stefanović mély sajnálattal szólt arról, hogy két gyermek maradt apa nélkül.