2024. április 25., csütörtök

Karácsonyváró a Petőfiben

Újvidéken kiosztották a Gólyahír program ajándékait

Telt ház volt szombaton este az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban megtartott karácsonyi műsor alkalmából. A szervezők, az újvidéki székhelyű Európa Alapítvány, a Módszertani Központ és a Petőfi Sándor MMK zenés, táncos vidám ünnepváró programot készítettek a közönségnek, a fellépő gyerekeknek pedig karácsonyi csomagokkal kedveskedtek. A rendezvény támogatója az Újvidéki Városi Művelődési Titkárság volt.

Vicsek Annamária, az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt vezetője átadja az Első könyvem című kiadványt (Ótos András felvétele)

Vicsek Annamária, az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt vezetője átadja az Első könyvem című kiadványt (Ótos András felvétele)

Az óvodás és az iskolás gyerekek karácsonyi dalokat és népdalokat adtak elő. Szólóénekesek is felléptek, és tamburazenét is hallhatott a közönség. Mintegy száz gyermek vett részt a műsorban.

– Nagyon örülünk annak, hogy az újvidéki óvodások és iskolások mellett a pirosi Fehér Ferenc Művelődési Egyesület és a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület tagjai is felléptek az est folyamán – mondta Ladisity Melinda, a Petőfi Sándor MMK elnöke.

A magyar tannyelvű óvodák ovisai és kisiskolásai mellett felléptek a központ szakcsoportjai is.

A karácsonyi műsor keretén belül az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt képviselői kiosztották a Rákóczi Szövetség Gólyahír programjának ajándékát is, azoknak az újvidéki és környékbeli szülőknek, akik gyermekei 2017-ben születtek.

– A Gólyahír program keretén belül az Első könyvem ajándékkal szeretnénk kedveskedni a szülőknek. Ez egy nagyon szép emlék marad a gyerekek számára, hiszen a szülők kitölthetik a könyvet a kisbaba fejlődéséről. Újvidék község területén jelenleg 14 olyan babáról tudunk, akik az idén születtek, ami egy nagyon szép szám, és rájuk számítunk majd első osztályosként is – hangsúlyozta Vicsek Annamária, az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt vezetője.