2024. március 29., péntek
TEREMFOCI

Lejátszották az első mérkőzéseket

Adán 24 községi és vidéki csapat lép pályára a téli kispályás focitornán

A hétvégén lejátszották az első csoportmeccseket az adai sportcsarnokban a Balog Béla-emléktornán, amelyet december 16. és január 5. között rendez meg Ada község sportszövetsége. Adán tizenkilencedik alkalommal tartják meg a hagyományos téli kispályás focitornát, amelyen ezúttal 24 csapat lép pályára 8 csoportban. A tornán helyi és vidéki csapatok lépnek pályára Szabadkától Temerinig.

Az első csoportmérkőzéseket már szombaton és vasárnap lejátszották, és ezeken színvonalas és jó focit láthatott a közönség. A további csoportmérkőzéseket december 22-én és 23-án játsszák le. A torna szabályzata szerint a csoportkörből a csoportelső automatikusan bekerül a legjobb tizenhatba, a második és harmadik helyezettek egymás ellen játszanak a továbbjutásért. Ezeket a mérkőzéseket december 28-án és 29-én tartják meg. A nyolcaddöntő mérkőzéseire december 30-án kerül sor, a negyeddöntőre január 3-án, az elődöntőre január 4-én, a döntőt január 5-én rendezik meg Adán a sportcsarnokban.

A kispályás focitorna díjalapja 330 000 dinár. Ebből 220 000 dinár illeti meg a győztes csapatot, a második helyezett gárda 60 000 dinárt kap, a harmadik pedig 40 000 dinárt, valamint 10 000 dináros pénzjutalomban részesül a torna legjobb kapusa. A torna főtámogatója Ada község önkormányzata.