2024. április 16., kedd
KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS

Csantavéri diadal a Délvidék-kupán

A csantavéri NMV győzelmével ért véget a makkhetesi Pešta sportközpontban a VII. Délvidék-kupa elnevezésű kispályás labdarúgótorna. A döntőben Sinkovits Dávid és társai a rendes játékidőben gól nélküli döntetlent játszottak az adai Flamingóval, a büntetőket azonban hibátlanul lőtték, és végül 5:4-es győzelmet arattak. Érdekes, hogy e két csapat a csoportküzdelmek során is megmérkőzött egymással, ott a csantavériek 2:1 arányban nyertek.

A tizenhat benevezett csapatot a szervezők négy négyes csoportba osztották, melyekből az első kettő jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az A csoportból a The Masters és a Momci sa sela, a B jelű kvartettből az NMV és a Flamingo, a C csoportból a WIN-chester és a Pal Mall 110, a D csoportból pedig a Rettenthetetlenek és a Zentagunaras kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzéseken a későbbi győztes NMV a Momci sa sela nevű csapatot ütötte el a továbbjutástól, a Flamingo pedig a korábbi bajnok The Masterst verte. Négy közé jutott még a WIN-chester és a magyarkanizsai Rettenthetetlenek csapata is. Az elődöntőből a csantavéri és az adai együttes is 3:0-s eredménnyel jutott be a fináléba. A bronzmérkőzés és a döntő sem dőlt el kétszer tíz perc után. A harmadik helyért vívott párharcban a Rettenthetetlenek 1:1-es eredmény után büntetőkkel 3:2 arányban nyertek a WIN-chester ellen. A döntőben nem bírt egymással a csantavéri és az adai csapat, mindkét együttes főleg a védekezésre összpontosított, így húsz perc elteltével a hálók érintetlenek maradtak. A tornagyőztes kilétéről büntetők döntöttek, ami során az NMV csapata nem hibázott, így teljesen megérdemelten nyerte el a győztesnek járó serleget. A torna legjobb játékosa Sárközi Krisztián lett a Flamingo együtteséből, a gólkirályi címet a 8 gólig jutó Tandari Zsolt (Rettenthetetlenek) érdemelte ki, a legjobb kapusnak járó elismerést pedig Zoran Radin (WIN-chester) vehette át László Bálinttól, a torna szervezőjétől.

Eredmények, negyeddöntők: The Masters–Flamingo 1:3, NMV–Momci sa sela 0:0 (büntetőkkel 1:0), WIN-chester–Zentagunaras 1:0, Rettenthetetlenek–Pall Mall 110 4:0. Elődöntők: Flamingo–WIN-chester 3:0, NMV–Rettenthetetlenek 3:0. Bronzmérkőzés: WIN-chester–Rettenthetetlenek 1:1 (büntetőkkel 2:3). Döntő: Flamingo–NMV 0:0 (büntetőkkel 4:5).