2024. április 19., péntek

Kövér: A kontinens sorsa a választás tétje

A Fidesz a bevándorláspártiak és a Soros-terv jelentette veszélyre figyelmeztet

A jövő évi magyarországi parlamenti választáson Európa sorsa is eldőlhet. A hét végén Kövér László országgyűlési elnök által megfogalmazott véleményt a Fidesz azzal toldotta meg, hogy ha egy bevándorláspárti kormány alakulna, Magyarországon könnyen szabad utat kaphat a Soros-terv. A szintén kormánypárti KDNP pedig Brüsszel kettős bűneként rója fel, hogy az ókontinensen veszélybe került a keresztény civilizáció.

Kövér László házelnök (a pódiumon) a KDNP rendezvényén ostorozta az EU-t (Fotó: MTI)

Kövér László házelnök (a pódiumon) a KDNP rendezvényén ostorozta az EU-t (Fotó: MTI)

A magyar parlamenti választáson jövő tavasszal Európa sorsa is eldőlhet – jelentette ki Kövér László, az országgyűlés elnöke a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos választmányának hétvégi ülésén Budapesten. A házelnök a választások tétjének nevezte az elmúlt 7-8 év eredményeinek a megőrzését, s azt, hogy magyar ország tud-e maradni a hazája.

Kiemelte: Magyarország ma nagy befolyással bír a nemzetközi politikában, bár sokan hevesen támadják és vitatják azt, amit képvisel. A küzdelem résztvevői között a magyar kormányt és a mögötte álló többséget, valamint az EU bizonyos intézményeit és bürokratáit nevesítette, jelezve: az utóbbiak jelentős részben „Soros György zsebében vannak”.

Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy Európa megőrzi-e keresztény karakterét.

Az Európa jövője iránti felelősséget hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök is. Pártja választmányi ülésén elmondta: Brüsszel kettős bűne miatt veszélybe került a keresztény civilizáció. Szerinte az egyház-, család- és nemzetellenesség tudatosan rombolja a keresztény értékeket. A másik bűnként a migráció megszervezését azonosította.
A bevándorlás problémájára ismételten felhívta a figyelmet a Fidesz is. A kormánypárt szerint Brüsszel és az európai uniós kormányfők többsége továbbra is „át akarja erőltetni” a kötelező kvótát és az egész migrációs menetrendet.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a múlt pénteken lezárult EU-csúcs jól jelzi, hogy most jönnek a legkeményebb hónapok, amikor meg kell védeni Magyarországot. Mostantól kezdve még nagyobb a tét, hogy milyen kormány alakul a választás után – fogalmazott, megjegyezve, hogy amíg Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP kormányoz, addig továbbra is mindent megtesznek Magyarország megóvása érdekében.

Hidvéghi úgy véli: ha egy bevándorláspárti kormány alakulna, Magyarországot könnyedén elmozdítják a Soros-terv útjából. Közölte: Donald Tusk, az Európai Tanács elnök végre kimondta az igazságot, vagyis azt, hogy a kötelező kvóták nem jelentenek megoldást a migrációs kihívásokra.

Utalt ugyanakkor arra, hogy az EU bevándorláspárti politikusai ezzel nem értenek egyet, és csak a minden tagállamra érvényes kötelező kvótákban hisznek. Hangsúlyozta: a kötelező kvótát pártolók azt is kimondták, hogy a visegrádi négyeket meg kell kerülni és tavasszal egyszerű többségi döntést kell hozni ebben a kérdésben. Annak ellenére is, hogy a régió elutasítja az erőltetett migrációt, a betelepítéseket és a kvótákat.

A kvótákat bírálta az emberi erőforrások minisztere is. Balog Zoltán szerint a koncepció nem működik Európában. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Magyarország elkötelezett EU-párti ország, s támogatja a közösség megerősítését. Budapest azonban szeretné megváltoztatni az uniós döntési mechanizmusokat, mert szerinte a jelenlegi gyakorlatban az erősebb joga érvényesül. Ezért visszahozná azt a stílust, amelynek lényege a kisebb tagállamok véleményének figyelembevétele.

A 2010 óta elért eredményekről s a migrációval összefüggésben a biztonságról szól a Fidesz 2018-as választási kampánya – közölte a párt parlamenti frakciójának vezetője. Gulyás Gergely elmondta: a szavazást áprilisban vagy májusban tartják, a Fidesz–KDNP pedig joggal kérheti a polgárok támogatását, az eredményeik erre feljogosítják. Közölte: a 2010-es csődközeli állapot után Magyarországnak immár stabil a gazdasága; növekednek a bérek, és egyre többen dolgoznak, a család- és a nemzetpolitikában is komoly előrelépés történt. Matolcsy György jegybankelnök is a sikereket méltatta. A Magyar Idők lapban kifejtette: az ország 12 gazdaságtörténeti léptékű fordulatot hajtott végre 2010 óta; a tartós felzárkózást meghatározó 13. fordulat is elindult, s az a versenyképességet érinti. Az ellenzéki DK viszont úgy véli: Magyarország az EU egyik legszegényebb tagja, s a sikerekről szóló kormánypropagandával szemben a gazdaság korábbi lassú fölzárkózása leállt