2024. április 25., csütörtök

Hangokkal a hangért

Jótékonysági rendezvény volt Magyarkanizsán

A csütörtökön este hatkor kezdődött jótékonysági rendezvényre már fél hatkor rengetegen igyekeztek Magyarkanizsán. Ekkora tömeget megmozgató esemény nincs mindennap, de előhozza az emberből a reményt, hogy a jó ügy érdekében igenis összefognak, és önzetlenül, segíteni akarással igyekeznek a helybeliek a Művészetek Házába.

Annál is inkább megható a történet, mert a jótékonysági estet a 2013-as magyarországi tehetségkutatóban is feltűnt énekespalánta, Karapándzsity Kristóf javára szervezték, aki éppen a hangját veszítette el a betegség következtében, amellyel meg kell harcolnia. A huszonhárom éves fiú, ahogy azt az édesanyjától megtudtuk, jelenleg a kamenicai kórházban van, ahol a gyógykezelése tart. Kicsit erősítik, és a napokban kapja a terápiás kezelést, az emberek szeretete azonban sokban segíti.

A város egyként mozdult meg, és az Együtt Kristófért „szervezet” már előzetesen is szervezett gyűjtést, akkor számlaszámra lehetett befizetni az összegeket, a helyszínen pedig mindenki belátása és lehetősége szerint járulhatott hozzá a fiú gyógyulásához.

Az ez alkalomból szervezett műsorban felléptek a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény tagjai, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjai, a Cantilena kamarakórus, a Bolero Művelődési Táncegyesület, az M-plus Táncklub, a Tisza Néptáncegyesület, a Szent Száva Szerb Művelődési Egyesület, a Színezők zenekar és a Fény–Bárka társulat tagjai.

Az esten átadták az összegyűlt pénzt is, ami a számlákon és a helyszínen befolyt: 321 100 dinárt, ami minden bizonnyal segítség lesz a család, de elsősorban az egészségéért kemény küzdelmet folytató fiú számára.