2024. március 29., péntek

Jó úton a Certop

Szerb–magyar találkozó Magyarkanizsán
Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Csütörtökön együttműködési megállapodást írtak alá a magyar és szerb akkreditációs testületek Szabadkán, pénteken pedig Magyarkanizsán kapta meg az akkreditációt a Certop helyi irodája, mely eseményen jelen volt Aco Janjićijević, a szerbiai akkreditációs testület megbízott igazgatója és Devecz Miklós, a magyar nemzeti akkreditáló hatóság főigazgatója.

A Certopot napjainkban az egyik vezető tanúsító szervként ismerik a közép- és délkelet-európai piacokon. A Certop Szerbiában a magyarkanizsai és a belgrádi irodáikon keresztül dél-európai központként működik.

Sándor Tibor, a Certop magyarkanizsai igazgatója elmondta, hogy cégük mindig a legújabb nemzetközi eljárásokat, európai normatívák és szabványok követelményeit betartva tevékenykedett.

– A mai díszakkreditáció elnyerése is ékes bizonyítéka annak, hogy a Certop olyan nemzetközileg is elismert tanúsítványokat ad ki ügyfeleinek, amelyek megállják helyüket nemcsak a belföldi, hanem a külföldi piacokon is. A szerbiai akkreditációs testület jele pedig garancia arra, hogy ezek a tanúsítványok felismerhetőek legyenek mindenhol a világban, emelve ügyfeleink tekintélyét, versenyképességét és termékeik, szolgáltatásaik értékét. Az átvett, nemzetközi mércékkel mérhető akkreditáció, melyet a szerbiai akkreditációs testület és a magyar nemzeti akkreditáló hatóság legfelsőbb vezetősége jelenlétében kaptunk meg, igazolja, hogy jó úton haladunk, és cégünk a minőséget és biztonságot helyezi előtérbe ügyfeleinél.

Devecz Miklós, a magyar nemzeti akkreditáló hatóság főigazgatója kifejtette, miért fontos az együttműködés:

– Az üzletben, éppúgy, mint a magánéletben, nem lehet hosszú távon jól együttműködni bizalom nélkül. Minden ilyen kétoldali megoldás lényege, hogy bizalmat építsünk fel a két szervezet között, ami aztán jó alapot teremt arra, hogy ez a bizalom később az üzletre, az üzleti élet szereplőire is kiterjedjen. Arról is szó volt ma, amit a professzor úr ajánlott föl, hogy tartsunk közös tréningeket, cseréljük ki a legjobb tapasztalatainkat és az értékelő-minősítő személyzetet is, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz, megértsük a másik gondolkodását, és még gyorsabban tudjuk a bizalmat felépíteni. Lehetőséget látunk arra, hogy a Certop kilépjen egymás piacára, és hogy rajtuk keresztül a másik nemzet gondolkodásmódját is jobban megértsük.