2024. április 25., csütörtök

Vasárnap választások

Helyi közösségi választásokat tartanak Topolya és Kishegyes községben

December 17-én, vasárnap tartják a Topolya község területén lévő helyi közösségek tanácstagjainak a választását. Ez alól csupán Zentagunaras, Bácskossuthfalva és Krivaja képez kivételt, ahol már előzőleg tartottak választásokat.

-       Topolya helyi közösség területén 14 044 nyilvántartott szavazópolgár van. A választópolgárok 25 szavazóhelyen összesen 43 jelöltre adhatják le voksaikat. Mint ismeretes, ez alkalommal egyéni jelöltek vannak, és ezek a választások pártfüggetlenek. A választópolgárok vasárnap, a választás napján reggel 7 órától este 8-ig adhatják le szavazataikat. A topolyai helyi közösség területén 21 szavazókörzet van, a polgárok a saját szavazókörzetükben induló jelöltekre voksolhatnak – nyilatkozta Mák Árpád, a topolyai választási bizottság tagja.

 Pacséron három körzetben adhatják le voksukat a polgárok vasárnap. A faluban nyilvántartott mintegy 2000 szavazásra jogosult polgár 18 egyéni jelölt közül választhat, az elsőben 6-an, a másodikban 7-en, a harmadikban pedig 5-en jelöltették magukat. A pacséri falutanácsba 15 képviselő kerülhet be. A helyi Moša Pijade Általános Iskola tantermeiben kialakított szavazóhelyiségekben 7 és 20 óra között állnak nyitva az urnák.

Vasárnap helyi közösségi választást tartanak Bajsán is. Reggel 7–20 óráig várják a polgárokat két szavazóhelyen. Az 1-es szavazóhely továbbra is a helyi közösség épületében, a Zákó utca 6. alatt lesz, a 2-es szavazóhely pedig a könyvtár olvasótermében, a Felszabadulás téren lesz kialakítva, mivel a valamikori szövetkezet épületében már nem megfelelőek a körülmények a szavazás lebonyolítására.

A gunarasi helyi közösség területén a helyi közösséghez tartozó három településen: Gunarason, Brazílián és Bogarason kb. 1200 bejegyzett szavazópolgár van, ők 3 szavazóhelyen adhatják le voksukat. A gunarasi helyi közösség tanácsa 19 tagú, a választásokon pedig összesen 20 jelölt indul.

VÁLASZTÁSOK KISHEGYES KÖZSÉGBEN

December 17-én, vasárnap Kishegyes község mindhárom településén: Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szeghegyen is helyi közösségi választásokat tartanak. A kishegyesi helyi közösség területén összesen 4389 szavazópolgár van bejegyezve, ők 5 szavazóhelyen adhatják le szavazatukat. Bácsfeketehegyen összesen 3398 bejegyzett szavazó van és 4 szavazóhely, Szeghegyen pedig 2733 szavazópolgár és 4 szavazóhely. A szavazóhelyek 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. Bácsfeketehegyen 15 tagú a tanács és 26 jelölt indul a választásokon, Kishegyesen szintén 15 tagú a tanács, és 19 jelölt indul.