2024. április 19., péntek

Magyar Örökség díjat kapott Bogdán József papköltő

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átadták a Magyar Örökség díjakat. A díjazottak között van Bogdán József papköltő is. Sutus Áront beválasztották a Magyar Örökség díj bírálóbizottságába.

Elsőként az erdélyi származású Molnár Levente világhírű operaénekes vehette át a rangos elismerést. Az idén egy vajdasági kitüntetett is volt. Bogdán József papköltőt Dudás Károly író, publicista, a Magyar Örökség díj birtokosa méltatta: „Nyilván papi és emberi tevékenysége kiterjed az egész közösségre, és itt, amikor elmondta Anyám Magyarország című versét, meggyőződhettünk róla, hogy egyik legkiválóbb költőnk. Én, mint Magyar Örökség díjas elmondhatom, hogy méltó kezekbe került ez a számunkra oly fontos díj, a Magyar Örökség díj.”

Reménykedni kötelező a déli részeken - vallja a Fehértemplomon szolgálatot teljesítő plébános, költő: „Azt szeretném közvetíteni, hogy nem szabad soha elveszíteni a reményt, sőt reménykedni kötelező épp ott a déli részeken, a román határtól 5 kilométerre, ahol már nem lehet magyar újságot se venni, magyar szót se hallani, de azért vagyok ott, és erre büszke vagyok, hogy ne aludjon ki teljesen a láng.”

A rendezvény végén Bogdán József papköltő elszavalta Anyám Magyarország című versét