2024. március 29., péntek

Ajándék Kocsérról

A bácsfeketehegyi óvoda gyermekágyakat kapott anyaországi vállalkozóktól

Bácsfeketehegy és a magyarországi Kocsér testvér települési kapcsolatban állnak, s elmondható, hogy ez nemcsak papíron létező, hanem élő, valós kapcsolat.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy kocséri vállalkozók Bodnár András polgármester ösztönzésére már második alkalommal ajándékozzák meg a bácsfeketehegyi óvodát. A tavalyi évben szőnyegvásárlásra biztosítottak eszközöket, az idén pedig gyermekágyakkal lepték meg karácsonyra az óvodát. Kőműves Gizella, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy az ágyak nagyon jól jöttek a bácsfeketehegyi ovinak.

– Barátaink, a kocséri vállalkozók, és az ottani polgármester az idei évben is megajándékozták óvodánkat. Ez alkalommal 30 darab fekvőággyal leptek meg bennünket. Ezek könnyen összerakható, nagyon praktikus és higiénikus gyermekágyak. Színes, strapabíró műanyagból készültek, és bárhol, kis helyen lehet őket tárolni. Emellett természetesen nagyon kényelmesek is és jól bírják az igénybevételt. Intézményünknek voltak régi ágyai, de ezek sokkal modernebbek és funkcionálisabbak, mint az előzőek. A gyerekek rögtön birtokba is vették őket. Ezúton is köszönöm a kocséri vállalkozóknak, hogy a bácsfeketehegyi óvodára gondoltak és nekünk ajándékozták ezeket az ágyakat – mondta el az igazgatónő, majd arról is beszámolt, hogy a kocsériak jótékonysági akciójának hagyománya van. A tavalyi évben 140 ezer forintot ajándékoztak szőnyegvásárlásra, számolt be, majd hozzáfűzte, hogy idén nagyobb értékben kaptak adományt.

– Bővült az adományozó vállalkozók névsora, így az adomány értéke is nőtt. Természetesen, nekünk ez nem fő szempont, bármilyen apró ajándéknak örülünk, akár egy baráti látogatásnak is – hangoztatta Kőműves.