2024. április 20., szombat

Tragikus kimenetelű letartóztatás

Spanyolországban csaptak le Fehér Norbert szerbiai szökevényre

Egy halálos kimenetelű lövöldözés során Spanyolországban elfogták az Igor Srbin, Igor Rus és Igor Vaclavić néven is ismert Fehér Norbert szabadkai születésű szerbiai szökevényt, akit olaszországi gyilkosság miatt körözött a rendőrség. A lövöldözésben három személy életét vesztette, közöttük ketten a spanyol civil gárda tagjai voltak. Fehér egy bolognai vendéglátóipari munkást, bármixert ölt meg, majd a rendőrség elől szökve kiontotta egy erdész életét is. Olaszország a férfi kiadatását fogja kérelmezni.

A 36 éves elkövető május óta van szökésben, ekkor írtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. A spanyol és az olasz szervek szoros együttműködésének köszönhetően sikerült meghatározni tartózkodási helyét.

Az ügy akkor keltette fel igazán a nyilvánosság figyelmét, amikor a meggyilkolt bármixer barátai az interneten gyűjtésbe kezdtek, számlát nyitottak, s 50 ezer eurót ígértek annak, aki információval szolgál a gyilkos hollétéről. Sok jogász ítélte el ezt a tettet, mondván: modern kori fejvadászatról van szó.