2024. március 29., péntek

Vučić Kubában tárgyal

Gyógyászati eszközök kapcsán írnak alá együttműködési megállapodást

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök helyi idő szerint ma kora délelőtt megérkezett Kubába, ahol az előzetes bejelentések szerint először Juan Esteban Lazo Hernández, a kubai parlament, a Néphatalmi Nemzeti Gyűlés elnöke fogadta közép-európai idő szerint az esti órákban. A tervek szerint ezt megelőzően Vučićnak egy szivargyárba kellett ellátogatnia. A kétnapos látogatás során a szerb államfő Raúl Castróval, Kuba Államtanácsának és Minisztertanácsának elnökével is találkozik. Az előzetes tervek szerint a szerbiai küldöttség gyógyászati eszközök és gyógyszerek kapcsán ír alá együttműködési megállapodást a kubai államvezetés képviselőivel.

Mint azt Aleksandar Vučić ezen a héten kifejtette, a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésének a jó politikai kapcsolatokra kell támaszkodnia. Az államfő értékelése szerint Szerbia és Kuba között elsősorban a mezőgazdaság, a gyógyászat, a gyógyszeripar, a génsebészet és a biotechnológia területén lehet sikeres az együttműködés.

Az államfőt Zlatibor Lončar egészségügyi, Goran Knežević gazdasági és Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter, valamint Siniša Mali, Belgrád polgármestere kísérték el Havannába.