2024. április 26., péntek

Nagyszabású tervek

Nenad Ivanišević szebb időket ígér a Gerontológiai Központ lakóinak

A tartományi kormány a múlt héten dr. Nenad Ivaniševićet nevezte ki a szabadkai Gerontológiai Központ megbízott igazgatójává. Nenad Ivanišević az elmúlt időszakban a munkaügyi és szociálpolitikai minisztérium, majd az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára volt. A megbízott igazgató szerdán sajtótájékoztató keretében a közeljövőben megvalósításra kerülő projektumokról tájékoztatta a média képviselőit. A sajtótájékoztatón jelen volt Ilija Đukanović, a városi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja is, aki a város támogatásáról biztosította az igazgatót és az intézményt.

Ilija Đukanović és dr. Nenad Ivanišević (Fotó: Paszterkó Erika)

Ilija Đukanović és dr. Nenad Ivanišević (Fotó: Paszterkó Erika)

– Tekintettel arra, hogy Nenad Ivanišević korábban 14 éven keresztül volt a Gerontológiai Központ élén, nagy tapasztalattal rendelkezik az intézmény vezetését illetően. A város szempontjából az intézmény kiemelt fontosságú, meggyőződésem, hogy a központ aktivitása és munkaterve révén a térség legjelentősebb szociális intézményei közé tartozik. A városi költségvetés által nagyobb támogatásra számíthatnak, főként a házi ápolás és segítségnyújtás területén kifejtett tevékenységek támogatásában. Az idei 37,8 millió dináros támogatás helyett a jövő évben több mint 40 millió dinár áll majd a rendelkezésükre – mondta Ilija Đukanović.

Az újságíróknak az újonnan kinevezett igazgató a jövőre vonatkozó nagyszabású terveit ismertette.

– Először az Ápolási Otthonban szeretnénk a fűtést megerősíteni, ebben az Igazságügyi Minisztérium 3,9 millió dinárral támogat bennünket. A tartományi energetikai titkárság 2,3 millió dináros támogatásának köszönhetően új napkollektorok felszerelésére kerül sor a Nyugdíjasok Otthonában. Az ágazati minisztérium több mint 3 millió dinár összegben kívánja támogatni a projektdokumentáció elkészítését, aminek köszönhetően jelentős pénzösszegekre pályázhatnánk. A jövő év legnagyobb beruházása a kelebiai úton lévő több mint 200 éves otthon teljes felújítása lesz, a munkálatok értéke 32 millió dinár, a jövő hét folyamán már meg tudjuk pontosan mondani a beruházó kilétét. A kelebiai úton lévő otthon felújítását az építkezési idény elején tervezzük megkezdeni – mondta többek között Nenad Ivanišević a sajtótájékoztatón.