2024. április 25., csütörtök

Adventi csomagosztás

A Smile Nagycsaládos Egyesület száz csomagot osztott szét a rászoruló családoknak – A rendezvényen Fülöp Attila helyettes államtitkár is részt vett

A szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület szerdán a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában élelmiszercsomagot osztott a rászoruló családoknak. A csomagokat a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma és a magyarországi Katolikus Caritas biztosította. A csomagosztást adventi műsor előzte meg.

Fülöp Attila óriáscipót nyújt át az egyik kisgyereknek (Fotó: Gergely Árpád)

Fülöp Attila óriáscipót nyújt át az egyik kisgyereknek (Fotó: Gergely Árpád)

Benák Búcsú Emese, a rendezvény szervezője lapunknak elmondta, hogy száz családot vártak a rendezvényre és ennek megfelelően készítették elő a csomagokat. A csomagokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a magyarországi Katolikus Caritas biztosította, valamint önkéntes szülők készítettek süteményeket és segítettek a szervezésben.

A Smile egyesület gyermektagjai betlehemezést mutattak be (Fotó: Gergely Árpád)

A Smile egyesület gyermektagjai betlehemezést mutattak be (Fotó: Gergely Árpád)

A rendezvényen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondott rövid beszédet. Felszólalásában hangsúlyozta, hogy advent közeledtével sokat gondolunk a kis közösségekre, a családra, és hozzátette, ugyanilyen lényeges, hogy ilyenkor arra is gondoljunk, hogy minden nemzetrész fontos. Ezt követően felkért mindenkit, aki rendelkezik kettős állampolgársággal, hogy regisztráljon a választói névjegyzékre, és vegyen részt a jövőre esedékes választásokon. A beszédet követően dr. Rusz Radován konzul egy magyar lobogót adott át a Smile Nagycsaládos Egyesületnek, amit Benák Búcsú Emese vett át az egyesület nevében. A magyarországi Katolikus Caritas nevében Pécsi Gábor atya szólt az egybegyűltekhez.

A köszöntők után a Szivárvány bábcsapat és a Smile egyesület gyermektagjai által összeállított műsorok színesítették a rendezvényt. Az előadások után Fülöp Attila helyettes államtitkár és Pécsi Gábor atya szétosztották az élelmiszereket tartalmazó csomagokat és a magyarországi Lipóti pékség által biztosított cipókat a rászorultaknak.