2024. március 28., csütörtök

Egy hét alatt 72 fegyvert foglaltak le utasoktól amerikai repülőtereken

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Ügynöksége (TSA) egy hét alatt 72 fegyvert foglalt le a repülőtereken, legtöbbjük töltve volt.

A szervezet szerdán a Twitteren közölte friss statisztikáját, amely szerint a legtöbb fegyvert, hetet az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren foglalták le, ez a világ legnagyobb forgalmú légikikötője évi 100 milliót meghaladó utasforgalommal. A második "legnépszerűbb" reptér Salt Lake City volt, ahol hat fegyvert koboztak el.
A TSA adatai szerint a 72 megtalált fegyverből 66 töltve volt. A legtöbb fegyver, 20-20 9 milliméteres, vagy .380-as kaliberű volt, közülük huszonöt forgótáras volt.
A szervezet felhívta a figyelmet, hogy azt, aki a repülőtéri utasbiztonsági ellenőrzéshez fegyvert visz, azt letartóztatják és akár 11 ezer dollár (3 millió forint) bírságot is kiszabhatnak rá.
A TSA statisztikája szerint 2016-ban az előző évihez képest 28 százalékkal több, 3391 fegyvert koboztak el az Egyesült Államok repülőterein, 83 százalékuk töltve volt. A legtöbb fegyvert Atlantában, Dallasban és Houstonban találták az utasoknál.