2024. március 28., csütörtök

Sok az ittas vezető

Két nap alatt 250 sofőrt vontak ki a forgalomból a rendőrök

A közlekedési rendőrség az elmúlt két napban a közutakon végzett fokozott ellenőrzés során több mint 250 gépkocsivezetőt vont ki a forgalomból ittas vezetés miatt, közülük 59 személyt a józanítóba szállítottak – emelte ki Boban Milinković, a Közlekedési Rendőrségi Igazgatóság vezetője.

Milinković a Szerbiai Rádió és Televíziónak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a következő napokban is intenzívebb ellenőrzéssel számolhatnak a gépkocsivezetők, mert egyre többen ülnek ittasan a volán mögé, és nő a közlekedési szabálysértések száma is.

Elmondta, hogy megérti a szeszesital-fogyasztást az ünnepi időszakban, de az alkohol hatása alatti  vezetést már nem tudja elfogadni. Bejelentette, hogy az év végéig ellenőrizni fogják a véralkoholszintet és a pszichoaktív szerek jelenlétét is a vezetők szervezetében, ha a rendőr úgy ítéli meg, hogy erre is szükség van.

– Az ilyen vizsgálat alá eső vezetők száma alacsony, mert a pszichoaktív szerek jelenlétének feltárása jelentősen lassúbb, így csak azon sofőrök esetében rendeljük el ezt a vizsgálatot, akiknél szemlátomást észlelhető a kábítószer hatása – mondta.