2024. április 25., csütörtök

Karácsonyi vásár Gunarason

Százhetven csomag a gyerekeknek – Kihirdették a pályázatok győzteseit is

Szombaton délelőtt a gunarasi faluház zsúfolásig megtelt, annak apropóján, hogy a Gunaras Jövője Civil Szervezet második alkalommal tartott karácsonyi vásárt. Az időjárás most, sajnos, nem kedvezett a rendezvénynek, és a nyári színpadra tervezett produkciók is beszorultak a faluház nagytermébe, de ez nem rontotta el a hangulatot. Kovács Csilla, a civil szervezet elnöke és a rendezvény szervezője arról számolt be lapunknak, hogy nagy előkészület előzte meg a karácsonyi vásárt.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– A gyerekek a szüleikkel eljöttek és kis karácsonyi díszeket készítettek a vezetésünk alatt. A felhasznált anyagokat szponzorok segítségével vásároltuk, és el kell mondani, hogy az idén nagyon sokan támogattak bennünket. A vásáron kiosztott Télapó-csomagokat ugyancsak a szponzoraink segítségével sikerült összeállítani. Nekik köszönhetően 170 csomagot készítettünk és osztottunk ki a vásáron, a legkisebbektől kezdve a nyolcadik osztályosokig mindenki kapott – mondta el Kovács Csilla.

A karácsonyi vásárt alkalmi műsor előzte meg, amelyen felléptek az ovisok, az általános iskola diákjai, a Rozmaring asszonykórus és a Katicabogár énekcsapat. Emellett a Kék nefelejcs kézimunkacsoport alkotásaiból kiállítás nyílt a vásár idejére – mondta el az elnök, majd arról is beszámolt, hogy a karácsonyi vásáron nemcsak gyerekek által készített karácsonyi portékát lehetett venni, hanem helyi árusok is jelen voltak. Egyetlen kikötés volt, hogy az áru valamilyen módon kötődjön a karácsonyhoz – fogalmazott Kovács, majd azt is megtudtuk tőle, hogy a szervezők lángossal és forralt borral vendégelték meg a jelenlevőket.

A karácsonyi vásárhoz idén is kötődött egy rajz-, egy fogalmazás-, valamint egy süteménykészítő pályázat. Az első kettőt gyerekek számára, a harmadikat viszont a felnőtteknek írták ki. A fogalmazáspályázaton Győri Anna lett az első, Csorba Dorina a második és Marijić Anthea a harmadik. Rajzban Fodor Ivett alkotása bizonyult a legszebbnek, őt követi Nyírádi Adél, majd Faragó Virág. A süteménykészítő versenyen Oláh Mária lett az első, Posztós Izabella a második és Fenyvesi Katalin a harmadik.