2024. április 19., péntek

Mobil röntgenkészülék a szabadkai kórháznak

Sokat hallhatunk az egészségügyi intézményeinkben uralkodó áldatlan állapotokról, és a legtöbb esetben az elavult gépeket is szóba hozzuk. A probléma megoldása lassú folyamat és csak lépésekben valósítható meg. Egy ilyen lépés lehet az a donáció, amelynek köszönhetően a Szabadkai Közkórház most egy harmincezer euró értékű mobil röntgengéppel gazdagodott.

Kedden a Galleria Hotelben egy koktél mellett találkoztak a közkórház képviselői és támogatói, valamint a közintézmények és a helyi önkormányzat képviselői. A rendezvény apropója az a röntgengép, ami a Batschka Stiftung Alapítvány támogatásával a Phiwa gazdasági társaság, valamint a Bama cég ajándékozott a kórháznak december elején. A rendezvényen felszólalt Tóth Valéria, a Phiwa igazgatója, dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója, valamint Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.

Dr. Slobodan Puškar (Fotó: Benedek Miklós)

Dr. Slobodan Puškar (Fotó: Benedek Miklós)

– Hagyományos donációnkkal évről évre nagy értékű adománnyal szeretnénk hozzájárulni a kórház körülményeinek javításához. Örülök, hogy ebben a kezdeményezésben több vállalat, gazdasági szereplő is támogat minket, hisz csak közös erőfeszítéssel tudunk még többet segíteni. A kórház rendkívül fontos intézmény az itt élő polgároknak, köztük az említett vállalatok dolgozóinak egyaránt – fogalmazott Tóth Valéria.
Slobodan Puškar felszólalásában hangsúlyozta, hogy a mobil röntgenkészüléknek nagy hasznát tudják venni, hisz megkönnyíti a röntgenfelvételek elkészítését azzal, hogy a beteget nem kell érte elszállítani, hanem a gépet tudják mozgatni, és több osztály is a hasznát veheti.

Bogdan Laban (Fotó: Benedek Miklós)

Bogdan Laban (Fotó: Benedek Miklós)

Ezt követően Bogdan Laban szólt az egybegyűltekhez:
– Szeretném megköszönni, hogy a vállalatok támogatják a város életét, és ami a legfontosabb, az egészséget, illetve az egészségügyi intézményeket. A helyi önkormányzat azon fáradozik, hogy a lehető legnagyobb támogatást nyújtsa. Ennek bizonyítéka, hogy felújult az angio-műtő, és reményeink szerint jövőre felújítjuk a tüdőgondozót is – fogalmazott a polgármester.