2024. március 28., csütörtök

Egymással megférő kultúrák

Ajándékkoncertnek nevezték a szervezők azt a megközelítőleg kétórás zenei csemegét, melyet pénteken este Magyarkanizsán a Művészetek Háza nagyszínpadán tartottak. És valóban úgy érezhette a résztvevő, hogy ajándékot kapott, mert az élő hangon megszólaló nagynevű művészek mindent megtettek azért, hogy adjanak, a legjobb önmagukat tették a közönség elé.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

A magyarkanizsai önkormányzat és a zentai Žitopromet, valamint a Senta-Promet közreműködésével a koncert ingyenes volt, az élmény viszont felbecsülhetetlen.

A Vajdasági Rádió és Televízió népi zenekara, Vitkay Kucsera Ágota, Milan Prunić és Nevena Reljin, illetve Aleksandar Dujin zenekara megmutatták a multikulturális Vajdaság népeinek dalait és zenéit, de hagyományos kubai–brazil zene is teret kapott.

Aleksandar Dujin, a népi zenekar vezetője elmondta, hogy számukra is öröm a székházon kívül is zenélni, mert ilyenkor igazolást nyer az élő zene létjogosultsága. A közönség ki van éhezve a valódi hangszereket megszólaltató, igényes, emberközeli hangokra.

A nagyszerű koncert Magyarkanizsán az ádventi időszak kezdő ünnepi pontja volt, legközelebb a karácsonyi vásárral rukkolnak elő a várakozás meghitt napjaiban.