2024. április 20., szombat

Őrizd a lángot!

Fehér Nóra nagy sikerű adventi jótékonysági koncertet tartott Adán

Zsúfolásig megtelt az adai színházterem vasárnap este Fehér Nóra, a Kormorán és a Madrass együttes énekesnője, a Komáromi Magyar Lovas Színház és a Győri Nemzeti Színház színésznője adventi jótékonysági koncertjén, amelyen a nézők a különleges zenei élmény mellett számos megható pillanatot is átélhettek. Az énekesnő, akinek koncertjén vendégként Aleksza Annabella és Brnić Miroslav is fellépett, az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta föl.

A moholi születésű énekesnő, Fehér Nóra már harmadik alkalommal hívott életre adventi koncertet Adán, ezúttal a leukémiával küzdő hétéves adai kislány, Orcsik Dorka és családja javára ajánlotta föl a koncert bevételét.

A rendezvényt követően az énekesnő köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az est sikerességéhez, hiszen az egyébként igen nagynak számító színházteremben nem jutott mindenkinek ülőhely, ezért sokan kénytelenek voltak végigállni a koncertet, ez egyértelműen azt bizonyítja számára, hogy az emberekben igenis napjainkban is jelen van az az önzetlen szeretet és segítési szándék, amely képes széles körű összefogást eredményezni. Hozzátette: talán éppen ez lehet a legfontosabb üzenete az Őrizd a lángot! címmel megtartott koncertjének, amelynek során az a képzeletbeli láng, amely állandóan ott pislákol a szívünkben, némiképp erősebben loboghatott annál, mint ahogyan a mindennapok során szokott.

Fehér Nóra elmondta: korábban nem ismerte Orcsik Dorkát, Morvai Nagybali Tamara, a könyvtár munkatársa hívta föl a figyelmét arra, hogy a kislány milyen súlyos betegséggel küzd, és ő vetette fel annak lehetőségét is, mi lenne, ha ezúttal neki gyűjtenének adományokat, mivel a kislány az édesanyjával együtt jó ideje a budapesti Szent László Kórházban kénytelen tölteni a mindennapjait, ezért mindenféle segítség jól jön nekik. Abban bízik, hogy az est során összegyűjtött közel kétszázezer dinár adomány valamelyest hozzájárul a helyzetük javításához.

Az énekesnő a munkájáról elmondta: igen tartalmas időszak áll mögötte, hiszen az idei esztendőben a Kormorán együttesbeli elfoglaltságai, valamint a Komáromi Magyar Lovas Színházban és a Győri Nemzeti Színházban játszott szerepei mellett belépett az életébe a Madrass együttes is. Kifejtette, nem egyszerű számára összeegyeztetni a zenekari és a színházi elfoglaltságait, hiszen a Kormorán és a Madrass együttesek mellett a Komáromi Magyar Lovas Színház és a Győri Nemzeti Színház előadásaiban is rendszeresen színpadra lép.

Az elkövetkező időszak egyik legnagyobb kihívásaként Fehér Nóra az egyéni és a zenekari koncertjei, valamint a meglévő szerepei mellett az István, a király című előadást jelölte meg, amelyet február folyamán mutatnak be a Győri Nemzeti Színházban. Mint mondta, az igen különlegesnek ígérkező produkcióban két szerepet is játszik felváltva, ami óriási kihívást jelent számára, ám abban bízik, hogy ezekben a szerepekben is sikerül majd maradandó élményeket nyújtania a közönségnek.