2024. március 29., péntek
SZENTTAMÁS

Gazdasági közlönyt indítana az önkormányzat

A Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság mintegy 8 millió dinárral támogatja 15 vajdasági önkormányzat munkáját.

Az első, illetve a mintegy 3,5 millió dináros támogatás Vajdaság 10 községében elsősorban a munka- és a menedzsmentkapacitások növelésére irányul. Az önkormányzatok, akik nyertek a pályázaton, az eszközöket új szolgáltatóközpontok létrehozására, a közigazgatás fejlesztésének ösztönzésére, a kommunális szolgáltatások javítására, továbbá a közszféra munkájában működő mechanizmusok hatékonyabbá tételére fordítják.
Szenttamás község az első pályázaton 270 ezer dináros támogatást kapott, az erről szóló szerződést pedig a község polgármester-helyettese, Lazar Krajinović látta el kézjegyével. Radivoj Debeljački, a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda vezetője elmondta, a projektumot az iroda fogja realizálni.
‒ A tartományi kormány politikáját követve a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság a szenttamási iroda által benyújtott újabb projektumot támogatott, ezzel megerősítette a község fejlesztésének feltétlen támogatását. A munka és a menedzsment kapacitásának javítása érdekében készített projektum keretében a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda a gazdákodók és üzletemberek számára egy közlöny indítását tervezi, amelyben heti rendszerességgel tájékoztatnák azokat a polgárokat, akik mezőgazdasággal vagy más vállalkozással foglalkoznak. A tájékoztatás az épp aktuális pályázatokat, képzéseket, meghívókat stb. foglalja össze mindazok számára, akik támogatást igényelnek ötleteikhez, üzleti terveikhez. A projektumban kapott tartományi eszközökhöz az iroda még 50 ezer dinárral járul hozzá – mondta Radivoj Debeljački. Hozzátette, az iroda műszakilag készen áll a projektum megvalósítására.
A tárca titkára elmondta még, hogy jövőre folytatódik a pályázatok kiírása, az érdekeltek pedig már februárban pályázhatnak.
Szenttamás mellett a két pályázaton Csóka, Petrőc, Bégaszentgyörgy, Bács, Zombor, Belcsény, Magyarkanizsa, Temerin, Pancsova, Hódság, Törökkanizsa, Titel, Fehértemplom és Sid önkormányzata kapott támogatást.