2024. március 29., péntek

Határozatot hozott az Országgyűlés a Soros-terv végrehajtásával szemben

Határozatot fogadott el az Országgyűlés az Európai Parlament november 16-án megszavazott, a „Soros-terv végrehajtásáról szóló” határozatával szemben. A dokumentumot 142 kormánypárti és jobbikos igen és 3 – független képviselőtől érkezett – nem szavazattal fogadták el a képviselők. A DK, az LMP és az MSZP képviselői nem vettek részt a szavazásban.

A Jobbik képviselői is megszavazták a határozatot (Fotó: MTI)

A Jobbik képviselői is megszavazták a határozatot (Fotó: MTI)

A parlament a határozat elfogadásával kimondja, hogy felháborítónak tartja, ezért elutasítja a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatot, azt, hogy állandó betelepítést és kötelező szétosztást indítsanak el az európai nemzetek kárára.

A bevándorlók kötelező kvóta alapján történő szétosztása visszafordíthatatlanul megváltoztatná Európa jövőjét és kultúráját – olvasható a határozatban.

A parlament azt is elutasította, hogy jogköröket adjanak át a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában.

Az Országgyűlés kimondta azt is: elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, a magyarok népszavazáson kinyilvánított akaratát.

A Ház a kormányt is felszólítja, hogy ne engedjen az Európai Parlament és az uniós bürokrácia nyomásának, védje meg az ország jogait, utasítsa el a „Soros-tervet” és folyamatosan tájékoztassa Magyarország polgárait a „Soros-terv” végrehajtásának állásáról és a kormány intézkedéseiről.

A vasárnap, több fideszes és kereszténydemokrata képviselő által benyújtott javaslatot kivételes eljárásban tárgyalták meg, a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.