2024. április 25., csütörtök

Aranykezek Moholon

Megnyílt a karácsonyi kiállítás és vásár

Az Aranykezek kézimunka-egyesület szervezésében szombaton nyílt meg a XII. Karácsonyi kiállítás és vásár elnevezésű rendezvény Moholon, a művelődési otthon nagytermében.

A hagyományos karácsonyi kiállítás Moholon (Fotó: Csincsik Zsolt)

A hagyományos karácsonyi kiállítás Moholon (Fotó: Csincsik Zsolt)

A házigazda egyesület kézimunkázói mellett a rendezvényen a helyi Csobolyó Művelődési Egyesület tagjai is kiállítottak. A kiállítás december 13-áig, szerdáig tart nyitva, amelyen sokféle technikával készült kézimunkákat, valamint karácsonyi díszeket és kiegészítőket láthatnak és vásárolhatnak meg a látogatók. A karácsonyi kiállítás és vásár megnyitóját a moholi Novak Radonić Általános Iskola tanulóinak zenés-irodalmi műsora tette ünnepélyesebbé, amelyre a művelődési otthon színháztermében került sor. A rendezvényt Telečki Elvira, az Aranykezek egyesület vezetője nyitotta meg:
– Az Aranykezek egyesület tagsága a kiállításon az egész évben készített kézimunkákat állítja ki. A karácsonyi kézimunkák, fehér-, keresztszemes, kalocsai hímzések, horgolások, szövések, gyöngyfűzés, papírfonás mellett nagyon sokféle technikával készült kézműves munka is megtalálható a kiállításon. A Csobolyó Művelődési Egyesület négy tagja is kiállít itt. A karácsonyi kiállítás és vásár hagyományos rendezvény, hiszen az idén már tizenkettedik alkalommal szervezzük meg. A rendezvénnyel a karácsonyi hangulatot hozzuk el az emberek szívébe. A falubeliek nagyon igénylik ezt a kiállítást, fontos számukra a karácsonyi készülődés miatt. Az Aranykezek egyesületnek is nagyon jelentős, hiszen egész évben ez a leglátogatottabb kiállításunk – nyilatkozta lapunknak Telečki Elvira.