2024. április 25., csütörtök

Újvidék kiváló befektetési célpont

Az újvidéki önkormányzat együttműködési protokollt írt alá a Szerbiai Gazdasági Kamarával

Az ünnepélyes szerződés-aláíráson jelen volt többek között Miloš Vučević polgármester és Olivera Simović, a Dél-Bácskai Regionális Gazdasági Kamara igazgatója, valamint Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is.

– Mivel a Szerbiai Gazdasági Kamarát szervezetileg átalakították, a törvénnyel összhangban protokollt írtunk alá, amely csak megerősíti az eddigi együttműködést. Az újvidéki önkormányzat és a Szerbiai Gazdasági Kamara közötti kapcsolat eddig is jól működött. A cél az, hogy minél jobb gazdasági feltételeket biztosítsunk a befektetők számára Újvidéken. Remélem a jövőben is sikeres lesz az együttműködésünk, és még több befektetést sikerül majd idevonzani Újvidékre, de az is fontos, hogy az itt működő vállalatoknak megadjunk minden lehetséges támogatást az üzleti klíma javítása érdekében. Az újabb külföldi befektetéseken kívül, a hazai vállalatok is bővítették üzemeiket, több dolgozót foglalkoztatnak mint azelőtt, új objektumokkal is bővültek, ami azt bizonyítja, hogy Újvidék kiváló befektetési célpontnak bizonyul, megfelelő a gazdasági potenciálja. Ez leginkább a városi költségvetésben tükröződik, az idén több pénz folyt be mint tavaly, ebből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy gazdasági szempontból fejlődik a város. Természetesen mindig lehet még jobb, és erre kell törekednünk a jövőben is – magyarázta a polgármester.

Olivera Simović hangsúlyozta, a protokoll egyfajta alapozást jelent, erre épülnek majd azok az aktivitások, amelyek a jobb üzleti klíma megteremtéséhez szükségesek a nyugat-bácskai régióban.

– Szeretnénk felfejleszteni a városi hivatalok kommunikációját és együttműködését, annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban végezzék munkájukat, vagyis az engedélyek kiadását, különféle jóváhagyások továbbítását és a hasonló tevékenységeket – mondta Simović.