2024. április 25., csütörtök

Meglepetés a Mikulásnak

A darányitelepi Dunavirág óvodában a középső, nagy és iskola-előkészítő csoportos gyermekek részére a hat magyar ajkú óvónő – Petrović Eszter, Vastag Eszter, Lelik Terézia, Falb Melinda, Hipik Margit és Sági Ilona – eljátszotta a Meglepetés a Mikulásnak mesejátékot.

Fotó: Bozsoki Valéria

Fotó: Bozsoki Valéria

Nyuszinak, mókusnak, mackónak és süninek öltözve énekeltek és táncoltak az óvodásokból, testvérekből és szülőkből álló közönség előtt. Egyaránt élvezett az előadásban mintegy száz gyermek és még annyi szülő, de az óvópedagógusok is, akik teljes szívből szervezték meg a rendezvényt. „Ha elfelejtettük a szöveget, akkor improvizáltunk, de állandóan jó hangulat volt” – mondta Falb Melinda. A Mikulást alakító Petrović Eszter elfelejtette elhozni a fekete csizmáját, ezért a piros nadrághoz kénytelen volt felvenni a világos, magas szárú cipőjét. „Találékony voltam – magyarázta. – Elmondtam, hogy a manócskák, krampuszok ellopták a csizmámat, és a modern „szpenszericát” tették ki, ami nagy nevetést váltott ki a szülők részéről, akiknek tetszett ez a városi zsargon.

A Mikulás még egy meglepetéssel szolgált. A megvendégelés után a hazainduló gyerekeket és testvéreket édességcsomag várta.

Lelik Teréztől megtudtuk, hogy a csomagot magyarországi támogatásból biztosították, amelyet néhány szülő segítségével pályáztak meg. Az óvópedagógusok boldogok voltak, hogy az ünnepségen a kisebb-nagyobb testvérek és a szülők is együtt lehettek.

A mesejátékban valójában nem a Mikulás volt a meglepetés, hanem a kis, erdei állatok lepték meg a Mikulást süteménnyel. Az ünnepség után pedig a gyerekek örömmel fogyasztották a mézes szívecskét és a pogácsát.

Tegnap délelőtt az óvodában folytatódott a Mikulás-hangulat. A helyi Sonja Marinković Általános Iskola magyar ajkú diákjai kis pajtásaiknak mesejelenettel kedveskedtek.